Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische markt onder druk in Verenigd Koninkrijk

De biologische markt in het Verenigd Koninkrijk verliest terrein. Dit blijkt uit het marktrapport over voeding en dranken van het derde kwartaal dat de internationale bedrijfsmonitor heeft uitgegeven ('United Kingdom Food&Drink Report Q3 2010').

De toenemende onzekerheid onder consumenten wordt ook weerspiegeld in de gegevens over de biologische verkoop van de Soil Association. Hieruit blijkt dat gedurende 2009 de verkoop van biologische producten met 12,9 procent gedaald is naar 1,84 miljard pond (2,81 miljard dollar). De hoge prijs voor biologische voeding en dranken is mede verantwoordelijk voor de daling van de vraag.

De groei van de Britse biologische sector nam de afgelopen drie jaar al steeds verder af, net als in een groot deel van Europa. De impact van deze daling in de vraag laat zich waarschijnlijk zien in een vermindering van het aantal biologische telers. En er zullen zelfs telers zijn die terug gaan omschakelen naar niet-biologische methoden. Deze trend is al zichtbaar in de melk- en eierensector. Hier komt bij dat de aanboddaling het nog moeilijker zal maken om de verkoop weer op te bouwen wanneer de economische situatie verbetert.

Via deze link is het complete rapport te vinden.

15-07-10