Amsterdamse biologische bierbrouwerij 't IJ viert 25 jarig bestaan

Bierbrouwerij 't IJ, naast molen De Gooyer aan de Funenkade, bestaat 25 jaar. Om dit te vieren hebben de brouwers een nieuw, speciaal jubileumbier gemaakt.

De brouwerij is in de afgelopen 25 jaar een begrip geworden. Niet alleen in de buurt, ook in de rest van Amsterdam. De brouwerij begon in een kraakpand en is uitgegroeid tot een zeer drukbezochte bierkroeg die zelfgebrouwen bier verkoopt.

Zelf brouwen in de kelder

Het brouwen van het bier wordt in de kelder van het café gedaan. Daar staat een brouwinstallatie waar met biologische producten bieren worden gebrouwen met namen als Zatte, Natte en IJwit.

Jubileumbier met 6% alcohol

Dat Brouwerij 't IJ een kwart eeuw bestaat werd afgelopen weekend uitbundig gevierd met muziek. De brouwers hadden zelfs een speciaal jubileumbier (blond bier met zes procent alcohol) gemaakt. Alle bieren van Brouwerij ’t IJ zijn 100% biologisch, ongefilterd, ongepasteuriseerd en worden aan de Funenkade 7 gebrouwen en gebotteld. Op de website van Brouwerij t IJ staat uitgelegd welke bieren er zijn zoal zijn, en op welke andere cafés ze op de tap hebben.

Rondleiding?

Wilt u een keer een rondleiding door de brouwerij, dan kan dat elke vrijdag, zaterdag en zondag.

Bron: Amsterdam.nl, 13-07-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven