Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amsterdamse biologische bierbrouwerij 't IJ viert 25 jarig bestaan

Bierbrouwerij 't IJ, naast molen De Gooyer aan de Funenkade, bestaat 25 jaar. Om dit te vieren hebben de brouwers een nieuw, speciaal jubileumbier gemaakt.

De brouwerij is in de afgelopen 25 jaar een begrip geworden. Niet alleen in de buurt, ook in de rest van Amsterdam. De brouwerij begon in een kraakpand en is uitgegroeid tot een zeer drukbezochte bierkroeg die zelfgebrouwen bier verkoopt.

Zelf brouwen in de kelder

Het brouwen van het bier wordt in de kelder van het café gedaan. Daar staat een brouwinstallatie waar met biologische producten bieren worden gebrouwen met namen als Zatte, Natte en IJwit.

Jubileumbier met 6% alcohol

Dat Brouwerij 't IJ een kwart eeuw bestaat werd afgelopen weekend uitbundig gevierd met muziek. De brouwers hadden zelfs een speciaal jubileumbier (blond bier met zes procent alcohol) gemaakt. Alle bieren van Brouwerij ’t IJ zijn 100% biologisch, ongefilterd, ongepasteuriseerd en worden aan de Funenkade 7 gebrouwen en gebotteld. Op de website van Brouwerij t IJ staat uitgelegd welke bieren er zijn zoal zijn, en op welke andere cafés ze op de tap hebben.

Rondleiding?

Wilt u een keer een rondleiding door de brouwerij, dan kan dat elke vrijdag, zaterdag en zondag.

Bron: Amsterdam.nl, 13-07-10

Publicatiedatum: