Composteerbaar alternatief voor EPS

BioFoam winnaar MKB Innovatie Top-100

BioFoam is het eerste composteerbare schuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS, ook bekend als tempex of piepschuim. Synprodo is er in geslaagd, in nauwe samenwerking met zusterbedrijf Synbra Technology, om met geëxpandeerde korrels schuim te ontwikkelen op basis van organisch materiaal. Een gepatenteerde oplossing maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuwe grondstof ontstaat die volledig biologisch afbreekbaar is en ook Cradle to Cradle gecertificeerd is, aldus de uitleg van Synprodo. Deze groene innovatie heeft onlangs de eerste plaats behaald in de MKB Innovatie Top-100.

Volgens de producenten is BioFoam bijna niet van EPS te onderscheiden. Vanwege de herkenbaarheid zal het bio-afbreekbare product een lichtgroene kleur krijgen. Synprodo is er van overtuigd dat BioFoam de wereld zal gaan veroveren als composteerbaar alternatief voor EPS. Daarmee wordt een compleet nieuwe richting ingezet, met een groene variant voor verpakkingsmaterialen en aanverwante producten waarvoor nu olie als grondstof wordt gebruikt, want BioFoam zorgt voor 70% minder uitstoot van CO2', aldus het bedrijf.

Meer informatie: www.biofoam.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.