Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sodexo kiest Numi als leverancier biologische thee

Sodexo heeft United Coffee uitgekozen als leverancier van fairtrade koffie en machines. Numi is de nieuwe leverancier van biologische thee. Het assortiment van Numi is behalve biologische gecertificeerd ook fairtrade, halal en kosjer.

Voor iedere kilo koffie die de Sodexo Groep van United Coffee afneemt, gaat 17 eurocent naar het project Stop Honger. Met dit programma wil Sodexo honger en ondervoeding in de wereld bestrijden. Jaarlijks serveert de cateraar zo`n 1 miljard kopjes koffie en thee, waarvoor 10.000 ton koffie en thee worden gebruikt. Sodexo streeft ernaar om het aandeel producten van gecertificeerde fairtrade leveranciers uit te breiden.

In 2008 kwam Sodexo al met duurzame en fairtrade warme dranken van het merk Aspretto. Aspretto houdt er vier principes op na: milieubescherming, sociale verantwoordelijkheid, gezondheid en welzijn en diversiteit. Deze principes zijn uitgewerkt in tastbare doelen. Zo moeten koffie en thee bewijsbaar 100% natuurlijk geproduceerd zijn, worden producten gebruikt die zijn gecertificeerd door de Rainforest Alliance en zijn gebruikte verpakkingsmaterialen biologisch afbreekbaar of recyclebaar.

Bron: Profnews, 18-06-10
Publicatiedatum: