Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Amerika: Koffie blijft belangrijkste biologische importproduct

Volgens nieuwe gegevens heeft Noord-Amerika in 2009 voor 1,4 miljard dollar aan biologische koffie geïmporteerd. Biologische koffie blijft hiermee een van de meest waardevolle biologische importproducten in Noord-Amerika. Er werd in 2009 meer dan 93 miljoen pond biologische koffie geïmporteerd naar de Verenigde Staten en Canada.

De biologische koffiemarkt is het afgelopen jaar met 4,1 procent gegroeid. Dit is opmerkelijk, aangezien de prijs voor biologische koffie door de recessie omhoog was gegaan, terwijl die van conventionele koffie stagneerde. De groei was wel opmerkelijk minder dan in de voorgaande vijf jaren. Tussen 2004 en 2009 groeide de markt voor biologische koffie jaarlijks namelijk met zo'n 21 procent.

De biologische koffiemarkt groeit vooral doordat de consumenten steeds meer kennis krijgen over de voordelen ervan. Niet alleen voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de bestaanszekerheid van de telers. Biologische koffie is kwaliteitskoffie. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten. In 2009 behoorden biologische koffieproducten uit Bolivia, Brazilië, Costa Rica, El Salvador en Nicaragua tot de winnende producten van de 'Cup of Excellence'. De beste koffie was zelfs afkomstig van een biologische teler in Bolivia (Agrotakesi SA)

15-06-10