Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- Agroforestry op de BioVelddag 2022
- Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- Zijn biologische producten gezonder?
- Ministerie staat niet-biologische grondstoffen in biologisch veevoer tijdelijk toe: net op tijd
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
Noord-Amerika: Koffie blijft belangrijkste biologische importproduct
Volgens nieuwe gegevens heeft Noord-Amerika in 2009 voor 1,4 miljard dollar aan biologische koffie geïmporteerd. Biologische koffie blijft hiermee een van de meest waardevolle biologische importproducten in Noord-Amerika. Er werd in 2009 meer dan 93 miljoen pond biologische koffie geïmporteerd naar de Verenigde Staten en Canada.
De biologische koffiemarkt is het afgelopen jaar met 4,1 procent gegroeid. Dit is opmerkelijk, aangezien de prijs voor biologische koffie door de recessie omhoog was gegaan, terwijl die van conventionele koffie stagneerde. De groei was wel opmerkelijk minder dan in de voorgaande vijf jaren. Tussen 2004 en 2009 groeide de markt voor biologische koffie jaarlijks namelijk met zo'n 21 procent.
De biologische koffiemarkt groeit vooral doordat de consumenten steeds meer kennis krijgen over de voordelen ervan. Niet alleen voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de bestaanszekerheid van de telers. Biologische koffie is kwaliteitskoffie. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten. In 2009 behoorden biologische koffieproducten uit Bolivia, Brazilië, Costa Rica, El Salvador en Nicaragua tot de winnende producten van de 'Cup of Excellence'. De beste koffie was zelfs afkomstig van een biologische teler in Bolivia (Agrotakesi SA)
15-06-10
De biologische koffiemarkt is het afgelopen jaar met 4,1 procent gegroeid. Dit is opmerkelijk, aangezien de prijs voor biologische koffie door de recessie omhoog was gegaan, terwijl die van conventionele koffie stagneerde. De groei was wel opmerkelijk minder dan in de voorgaande vijf jaren. Tussen 2004 en 2009 groeide de markt voor biologische koffie jaarlijks namelijk met zo'n 21 procent.
De biologische koffiemarkt groeit vooral doordat de consumenten steeds meer kennis krijgen over de voordelen ervan. Niet alleen voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de bestaanszekerheid van de telers. Biologische koffie is kwaliteitskoffie. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten. In 2009 behoorden biologische koffieproducten uit Bolivia, Brazilië, Costa Rica, El Salvador en Nicaragua tot de winnende producten van de 'Cup of Excellence'. De beste koffie was zelfs afkomstig van een biologische teler in Bolivia (Agrotakesi SA)
15-06-10
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'
- 2022-03-21 Molenhof Talks ontving Camille Depuydt van 'Pajottenlander'
- 2022-03-18 Bio-softdrink Razzle maakt de stap naar Nederland
- 2022-03-16 Drie nieuwe zomerbieren
- 2022-03-15 Nieuw Lokale Helden bier van Gulpener: Oertarwe Blond