Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op maat gemaakte plantaardige burgers voor horeca en zorg

Van Gelder introduceert een service voor horecaondernemers: maatwerk plantaardige producten op aanvraag. Met het oog op de groeiende vraag naar duurzame, gezonde en plantaardige alternatieven in de zorg- en horecasector, biedt Van Gelder nu de kans om eigen burgers en vleesvervangers naar wens te produceren, zo melden ze. "Met de continue investering in nieuwe productiefaciliteiten en -machines en een innovatief productontwikkelingsteam is Van Gelder in staat om aan de specifieke wensen van grote horecabedrijven en zorginstellingen te voldoen." Van Gelder kan desgevraagd ook biologische plantaardige burgers produceren.

Duurzaam, lokaal, allergenenvrij
Alle ingrediënten die voor de productie gebruikt worden, zijn afkomstig van leveranciers uit de buurt. Hiermee zorgt Van Gelder ervoor dat de keten zo direct en lokaal mogelijk blijft. De producten worden zoveel mogelijk soja-, allergenenvrij en met een 'clean label' geproduceerd. "Naast dat de vleesvervangers allergenenvrij zijn, zijn de producten ook een stuk vriendelijker voor het milieu in het kader van koolstofuitstoot. De bietenburger stoot bijvoorbeeld slechts 0,11 kg CO2 uit per kilogram, terwijl een rundvleesburger volgens voedingscentrum.nl maar liefst 30,7 kg CO2 per kilogram uitstoot."

"Dit is een belangrijke stap in onze missie om de transitie naar plantaardig voor de foodservicemarkt te vergemakkelijken", zegt Gerrit van Gelder, Algemeen Directeur bij Van Gelder. "Met ingrediënten zoals peulvruchten, groenten, kruiden en gefermenteerde favabonen, kunnen we volledig plantaardige producten maken die niet alleen lekker en lokaal geproduceerd zijn, maar ook een lagere CO2-uitstoot hebben dan reguliere vleesproducten."

Eindeloos veel mogelijkheden
De mogelijkheden voor maatwerk zijn, zo stelt het bedrijf, 'vrijwel onbeperkt'. Van plantaardige kipstukjes met specifieke kruiden tot burgers met zelfgekozen verse groenten, Van Gelder biedt de flexibiliteit om nieuwe producten te ontwikkelen of variaties te maken op bestaande populaire producten. Het bedrijf produceerde eerder al een extra grote plantaardige schnitzel voor een grote Nederlandse hotelketen en burgers met aanzienlijk minder zout voor een aantal ziekenhuizen. Horecaondernemers of zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in het proeven van de producten en het bespreken van maatwerkopties, kunnen een afspraak maken en een bezoek brengen aan het Experience Center in Ridderkerk. Hier kunnen ze het productieproces zien en in gesprek gaan met het productontwikkelingsteam.

Voor meer informatie:
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
Tel.: +31 (0)180 33 60 01
[email protected]
www.vangeldernederland.nl

Publicatiedatum: