Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Con Storm, Hermans Suikermaïs:

"Lenteweer zorgt ervoor dat vraag naar suikermaïs begint aan te trekken"

Tholen - "Het voorjaarszonnetje stimuleert de vraag naar suikermaïs deze week", constateert Con Storm van Hermans Suikermaïs. "We hadden een goede start van het Senegalese seizoen, vervolgens zagen we een dipje in de verkoop en bleef de afzet achter bij de verwachtingen, maar we zien nu de verkoop met het lenteweer opnieuw aantrekken. Kwalitatief verloopt het seizoen uitstekend. Senegal heeft voldoende water tot haar beschikking en ook de logistieke mogelijkheden zijn goed, in ruim een week tijd is de maïs uit Senegal gearriveerd in Antwerpen."

"Aanbod is er voldoende vanuit Senegal en Marokko staat over een aantal weken weer op punt van beginnen. Er zijn dus voldoende actiemogelijkheden, alleen moeten de retailers wel bereid zijn om plek in het schap in te ruimen voor de verse suikermaïs; helaas zien we dat verschillende supermarkten nog steeds kiezen voor vacuümverpakt product. We hopen dat de vroeg vallende Pasen een mooie gelegenheid is om hier verandering in te brengen. De verkoop van verse mais vertoont namelijk een stijgende trend en er ontstaat een steeds bredere klantenkring", aldus Con.

"Naast de supermarkten en groothandelsklanten in Nederland die we al jaren bedienen, zien we ook een groeiende vraag vanuit de foodservice, leverancier van maaltijdboxen en etnische supermarkten", zegt Con, die verantwoordelijk is voor commercie en sourcing. "Inmiddels leven we ook weer naar de voorbereidingen voor het Hollandse seizoen toe en hopelijk is het met enkele weken warm en droog genoeg om te kunnen zaaien. Met het huidige weer droogt het in elk geval redelijk hard."

Voor meer informatie:
Hermans Suikermaïs
Donk 1a
5995 PL Kessel (lb)
Tel: +31 (0) 77 4629325
Mob: 0651312426
con@mielies.nl
www.mielies.nl