Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FAO kent $650.000 toe om biologische groenteteelt in Tanzania te verbeteren

In een poging om de teelt en het onderzoek van biologische groenten in Tanzania te versterken, heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) een subsidie van $650.000 aangekondigd. Deze financiering is bedoeld om kleinschalige telers te ondersteunen en de voedselzekerheid in het Oost-Afrikaanse land te verbeteren. Het initiatief maakt deel uit van de bredere inspanning om duurzame teeltpraktijken te promoten en de voeding onder de lokale bevolking te verbeteren.

De subsidie zal verschillende activiteiten vergemakkelijken, waaronder het opzetten van demonstratiepercelen voor de teelt van biologische groenten, training voor telers in biologische teelttechnieken, en de ontwikkeling van marktkoppelingen voor biologische producten. Door zich te richten op biologische land- en tuinbouw, streeft het project ernaar de milieu-impact te verminderen, het inkomen van telers te verhogen en gezondere voedselopties voor consumenten te bieden.

Bron: farmersreviewafrica.com
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: