Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koningin Máxima bezoekt in Colombia sociale onderneming die trainingen in biologische landbouw geeft

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft van zondagmiddag 25 tot en met woensdag 28 februari de Republiek Colombia bezocht als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Koningin Máxima richtte zich tijdens het bezoek met name op het verder bevorderen van goede toegang tot en veilig en betaalbaar gebruik van financiële diensten en het thema financiële gezondheid.

Ze heeft op maandag onder meer een boerenbedrijf bezocht waar traditionele boeren door de sociale onderneming SiembraViva training krijgen in biologische landbouw om toekomstbestendig te worden. De fintech Finaktiva ondersteunt dit onder meer met financiering voor de partners in de biologische landbouwketen.

Colombia heeft goede ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van financiële inclusie. Inmiddels heeft 60 procent van de volwassenen een (bank)rekening. Dit was in 2011 nog maar 39 procent (Global Findex 2021, 2011). Ondanks de stijging zijn er landelijk grote verschillen. Achtergestelde groepen zijn met name kleine ondernemingen, kleine boerenbedrijven, mensen die in afgelegen gebieden wonen en vrouwen. Volgens de Findex heeft 64 procent van de mannen een (bank)rekening en 56 procent van de vrouwen.

Zowel in haar VN-werk als in Nederland pleit Koningin Máxima ervoor om financiële gezondheid als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van beleid en financiële producten die zijn afgestemd op de behoeften van de gebruiker.

Koningin Máxima werd bij het bezoek vergezeld door een aantal vertegenwoordigers van de Reference Group, met wie zij sinds 2009 samenwerkt; de Better than Cash Alliance, Consultative Group to Assist the Poor, en de Wereldbank. Zij bezocht Colombia eerder in haar UNSGSA functie in 2014 .

Klik hier om de foto's te bekijken.

Publicatiedatum: