Tholen - BD-Totaal is naar eigen zeggen het eerste bedrijf in Nederland die biologische Gyoza verkoopt. Naast biologisch is de gyoza ook vegan. Een gyoza is een traditioneel Japans gerecht dat bestaat uit dumplings, oftewel deeghapjes gevuld met een mengsel van ingrediƫnten.

"We zijn hiermee begonnen op verzoek van een klant, een keten die geen vlees verwerkt en op zoek was naar wat meer opties. We merken nu al dat de rest van onze klanten ze ook wel leuk vinden. Het gaat om een gyoza die gevuld is met biologische groenten en kruiden die mooi aansluiten op de Aziatische keuken. De gyoza is snel en eenvoudig te bereiden waardoor ideaal voor de horeca. De producent heeft meer varianten, waaronder met vlees en pittigere groenten. Dus als dit een succes is, kunnen we die varianten misschien ook wel opnemen", vertelt Marijke Jansen namens BD-Totaal in Houten.

Dumplings maak je door de deegvelletjes te vullen. Deze worden daarna dichtgevouwen en vervolgens gekookt, gestoomd, gebakken of gefrituurd. Gyoza wordt vaak geserveerd met een dipsaus, zoals sojasaus gemengd met rijstazijn en/of chili-olie. Het gerecht is van oorsprong Chinees (waar het bekend staat als jiaozi), maar heeft in Japan een eigen, unieke variatie gekregen.

Voor meer informatie:
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl
www.bd-totaal.nl