Tholen - NL Soja toonde eind november meerdere nieuwe producten op de Free From Food Expo. Zo is er nu sojameel, sojabonenpasta en tempeh verkrijgbaar. Allemaal gemaakt van in Nederland geteelde biologische sojabonen.

Evert Jan Daling vertelt dat de eerste reacties erg positief zijn. "Het idee voor de sojabonenpasta kwam van één van onze klanten. Van de sojabonenpasta vinden mensen het belangrijkste voordeel dat je in een paar tellen verse sojamelk kunt maken, omdat al het werk eigenlijk al gedaan is. Met één bakje van 250 gram maak je zo'n 1,5 tot 2 liter sojamelk. Hiermee heb je dus altijd verse sojamelk in huis."

Evert Jan Daling op de Free From Food Expo in Amsterdam. Voor hem liggen de sojameel, sojabonenpasta en tempeh.

Sinds half november produceert NL Soja ook zelf biologische tempeh. "Mensen die de tempeh al uitgetest en geproefd hebben, reageren heel enthousiast. Men is erg tevreden over dit product en de smaak ervan. We hebben de tempeh her en der laten proeven en we overwegen om het op de Biobeurs ook te gaan bakken. Op de Vegan Kerstmarkt op 17 december in Groningen kunnen de mensen alvast weer komen proeven."

De biologische sojabonenpasta van NL Soja.

Ook op de Free From Food Expo in Amsterdam kijkt Evert Jan met een tevreden gevoel terug. "Daar ontmoetten wij mensen die we eigenlijk helemaal niet in het vizier hebben. Ondernemers uit de bakkerijsector bijvoorbeeld. Hier komen op termijn echt weer nieuwe zakelijke relaties uit. We hadden vooraf sterk het idee: we gaan dit gewoon doen en hadden geen idee wie we daar zouden gaan ontmoeten. Het is ons erg goed bevallen. De directe interactie met mensen op de beursvloer, dat werkt gewoon zo goed. Ons klantenbestand groeit en dat is zo leuk om te zien. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld ook aan een Scandinavische fabriek sojabonen leveren."

De tempeh.

Voor meer informatie:
Evert Jan Daling
NL Soja
Lange Dreef 29
8302 EM Emmeloord
06 23773796
info@nl-soja.nl
www.nl-soja.nl