"Frans Timmermans en Jesse Klaver beloofden de bio-sector te steunen"

Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid trekt tienduizenden deelnemers

Tienduizenden mensen liepen gisteren meer met de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid in Amsterdam. De organisatie zelf spreekt over zo'n 85.000 deelnemers. In 2021 waren dit er zo'n 40.000. "De groene boeren waren zoals altijd goed vertegenwoordigd bij deze mars. Er waren vertegenwoordigers vanuit de agro ecologie, CSA, biologisch, biologisch dynamisch, Herenboeren en heel veel anderen. Het was niet alleen bijzonder indrukwekkend om met zo'n grote groep mee te lopen, maar het feit dat zo veel mensen samen komen en hun stem laten horen geeft ook hoop. Een gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dat is uitermate belangrijk!", aldus Michaël Wilde, directeur van Bionext, die zelf ook deelnam aan de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid.


Rechts Michaël Wilde.

Bert van Ruitenbeek liep namens Stichting Demeter mee en schudde Frans Timmermans en Jesse Klaver de hand. Bert: "De klimaatmars was indrukwekkend qua hoeveelheid deelnemers en met zowaar zelfs meerdere biodynamische boeren en Demeter vlaggen in de boerenstoet! Ik heb nog even de kans gegrepen om Frans Timmermans en Jesse Klaver aan te spreken. Jesse kende het Groenboerenplan en beiden beloofden de bio-sector te steunen. Dat gaan we zien. Klimaat moet een zo breed mogelijk thema worden binnen alle politieke partijen. Stem in ieder geval groen 22 november."

Bert van Ruitenbeek tijdens het lopen in gesprek met Jesse Klaver.

De mars ging van start op de Dam en eindigde op het Museumplein. Ook de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg liep mee, zij hield na afloop van de mars een toespraak. De organisatie was in handen van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, FNV, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, Fossielvrij NL, Milieudefensie, DeGoedeZaak en TNI. De uitgangspunten van deze coalitie zijn:

  1. Stel het klimaatdoel voor 2030 in lijn met 1,5 graad
  2. Stop met fossiel
  3. Investeer in baanzekerheid en omscholing
  4. Zwaarste lasten bij grote vervuilers, niet bij burgers
  5. Stem en steun voor getroffen gemeenschappen, inclusief klimaatvluchtelingen
  6. Opschalen duurzame energie, geen valse oplossing
  7. Minder vee, eerlijke prijzen voor boeren
  8. Pak de natuurcrisis en de klimaatcrisis samen aan

Voor meer informatie: www.klimaatmars.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven