Een Pure Nootzaak en Loos slaan de handen ineen

Nieuwe verpakkingsvrije winkel haalt al meer dan 40.000 euro op met crowdfunding

De vraag naar verpakkingsvrije boodschappen in Utrecht groeit gestaag. Om aan deze toenemende behoefte te voldoen slaan een Pure Nootzaak en Loos de handen ineen. Samen openen zij een nieuwe verpakkingsvrije winkel Puur&Loos in het centrum van Utrecht. Om de winkel te financieren is er een crowdfundingcampagne opgezet. De crowdfunding heeft binnen drie weken meer dan 40.000 euro opgehaald. Gedurende de maand juli zullen de ondernemers campagne blijven voeren om straks de winkel vol te kunnen hangen met tapdispensers en schepbakken.

Sinds 8 jaar staat Een Pure Nootzaak op de Utrechtse biologische markt met bio-kruidenierswaren aan het Vredenburgplein. Klanten nemen zelf potjes mee voor pasta, bonen, noten, thee, specerijen en muesli. Loos is een zero-waste startup die vaste routes door heel Utrecht rijden met een zelfontwikkelde verpakkingsvrije fiets. Zo komen ze direct bij de mensen in de straat, die daar zelf heerlijke producten mogen tappen en scheppen. De verpakkingsvrije bedrijven kozen voor een samenwerking in plaats van concurrentie. Omdat dat is waar duurzaam Utrecht volgens hen mee vooruit komt. "We hebben beide bedrijven samengebracht zodat de gezamenlijke expertise zal leiden tot een sterk bedrijf, met vijf super enthousiaste ondernemers", aldus Laurens Kok van Loos

Eigen bakjes en zakjes
Verpakkingsvrij winkelen zit in de lift, zo merken de beide bedrijven dan ook op de weekmarkt en op de fiets. Myrthe Neuman van Een Pure Nootzaak: "De laatste jaren is er heel duidelijk een kentering te zien in de mindset van de klanten. In het begin keken mensen nog raar op als ik zei dat ze hun eigen bakje konden meenemen. Tegenwoordig komt in Utrecht het merendeel met hun eigen verpakkingen." Door de enthousiaste reacties van hun klanten over een winkel zijn Een Pure Nootzaak en Loos ervan overtuigd dat het hoog tijd is voor een vaste verpakkingsvrije stek in Utrecht.

De winkel van Puur&Loos zal een compleet aanbod van biologische producten aanbieden. Zowel vers als houdbaar, food als non-food. Eigen meegebrachte verpakkingen kunnen via de tapdispensers en schepbakken gevuld worden. Hierdoor is er minder verspilling omdat de klant zelf bepaalt wat hij nodig heeft. De winkel wordt ook een platform waar informatie wordt gedeeld over hoe men het huishouden kan verduurzamen. Zo deelt de ene klant een favoriet ontbijtrecept op de sociale mediakanalen van de winkel en vertelt de andere klant in de winkel hoe je het beste zelf wasmiddel kunt maken.

Adopteer een tapsilo
Via een campagne bij het Utrechtse CrowdAboutNow willen de ondernemers het benodigde startkapitaal van minimaal 50 duizend euro bij elkaar halen. Zo kun je alvast tegoedbonnen voor de winkel te kopen of je kiest voor het 'adopteren' van een tapsilo. Dit laatste houdt in dat jouw naam in de winkel op een van de tapdispensers met de producten komt te hangen. Zo ziet iedereen die boodschappen doet dat jij hebt bijgedragen aan het mogelijk maken van de winkel.

Puur&Loos kiest daarmee vooral voor een campagne die gericht is op klantenbinding, in plaats van alleen geld inzamelen. Laurens Kok: "We bouwen deze winkel samen met iedereen die straks graag in onze winkel de boodschappen wil doen. Dit zijn onze huidige klanten maar natuurlijk ook alle nieuwe toekomstige klanten die heel graag een verpakkingsvrije winkel in de stad zien." Op de campagnepagina www.puurenloos.nl is alles te lezen over de manieren waarop mensen kunnen bijdragen aan het succes van Puur&Loos.

Voor meer informatie: www.puurenloos.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven