Ierland: nieuwe nationale strategie voor biologische producten in de maak

De Ierse minister van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Mariene Zaken Pippa Hackett heeft deze week de ontwikkeling aangekondigd van een nieuwe vijfjarige nationale strategie voor de biologische voedingsmiddelen- en drankensector in Ierland. De huidige nationale biologische strategie is ontwikkeld in 2019 en loopt tot 2025. De nieuwe strategie betreft de ontwikkeling van de sector tot 2030.

Groei doorzetten
"Deze regering heeft al laten zien dat we het hoogste ambitieniveau hebben voor de Ierse biologische sector", licht de minister toe. "We hebben de grootste steun voor biologische landbouw in Ierland ingevoerd met een vervijfvoudiging van het budget voor biologische landbouwregelingen. Dit heeft al geleid tot een snelle uitbreiding van de Ierse biologische sector met een verdubbeling van het aantal biologische boeren in de afgelopen 12 maanden. Deze groei zal doorzetten nu we de regeling weer openstellen voor nieuwkomers. Vorige week heb ik ook een nieuwe subsidieregeling van 1,7 miljoen euro aangekondigd voor de biologische verwerkende sector."

"We hebben grote vooruitgang geboekt dankzij de acties die zijn uiteengezet in de huidige strategie tot 2025 en het werk van het Organic Strategy Forum. Het is nu belangrijk dat we het momentum vasthouden en alle schakels in de toeleveringsketen van boer tot retailer co├Ârdineren in een nieuwe nationale strategie om de ontwikkeling van de sector verder te stimuleren.

De nieuwe strategie zal nu worden ontwikkeld en naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden gepresenteerd.

Bron: Government of Ireland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven