Uitbetaling Vlaams Departement Landbouw & Visserij van enkele pre-ecoregelingen voor 2022

Eind april zijn door het Departement Landbouw en Visserij een aantal betalingen uitgevoerd aan landbouwers in het kader van de pre-ecoregelingen voor de campagne 2022, zo melden ze.

Concreet gaat het om de uitbetaling van de premie voor de inzaai van productief kruidenrijk grasland, ecologisch beheerd grasland en de inzaai van milieu-, klimaat- en biodiversiteitsvriendelijke teelten. Voor de begunstigden zijn deze betalingen mogelijk pas enkele dagen later zichtbaar op hun bankrekening.

Aan de landbouwers die tijdig een geldige en conforme verzamelaanvraag hebben ingediend, wordt een bedrag van 350 euro per subsidiabele hectare uitbetaald voor de inzaai van productief kruidenrijk grasland en een bedrag van 300 euro per subsidiabele hectare voor ecologisch beheerd grasland. Voor de inzaai van milieu-, klimaat- en biodiversiteitsvriendelijke teelten wordt, afhankelijk van de ingezaaide hoofdteelt, een bedrag van 150 euro of 600 euro per subsidiabele hectare uitbetaald.  

De uitbetaling van de subsidie voor de toepassing van precisielandbouw door middel van automatische aansturing van machines via GPS of RTK-GP en precisielandbouw voor plaatsspecifiek bekalken, de premie voor het verhogen van het organische koolstofgehalte van bouwland door middel van teeltplan en de premie voor voedermanagement bij melkvee is gepland voor eind juni 2023. 

Bron: Departement Landbouw & Visserij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.