Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nederland leeft in 2024 een stuk gezonder"

Nederland leeft in 2024 een stuk gezonder dan in 2023. Met name qua voeding en ontspanning doen we het beter dan vorig jaar. Ruim een derde zegt zich dan ook gezonder te voelen vergeleken met vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van voedingsbedrijf Herbalife onder 500 Nederlanders.

De zorgen om de fysieke gezondheid waren eind vorig jaar dan ook groot. Uit eerder onderzoek van Herbalife bleek dat maar liefst 87% van de Nederlanders zich wel eens zorgen maakte om de fysieke gezondheid; meer sporten en zorgen voor meer ontspanning prijkten eind 2023 boven aan het goede voornemenslijstje. Nu 2024 inmiddels in volle gang is, lijkt de Nederlander de smaak goed te pakken te hebben.Goede voornemens lijken stand te houden
Zo'n 45% van de Nederlanders let er meer op dat ze genoeg ontspannen. En drie op de tien (29%) is meer gaan sporten - voor de jongere generaties tot 40 jaar ligt dit percentage, met 36%, nog hoger. Naast meer ontspanning en sporten is er nog een derde voornemen waar grote slagen worden gemaakt. Ruim een derde van de Nederlanders zegt in 2024 gezonder te zijn gaan eten. En in de leeftijdscategorie 56 tot en met 65 jaar is maar liefst 40% gezonder gaan eten. Daarbij wordt er vooral gelet op een vermindering van vetinname (32%) en suikerinname (36%).

"Het is mooi om te zien dat in 2024 Nederland aanzienlijk gezonder leeft dan vorig jaar. We boeken dus vooruitgang. Het consistent handhaven van de gezondheidsdoelen is echter essentieel om effectieve gedragsverandering te bewerkstelligen", aldus Martijn Ederveen, Senior Country Manager Nederland bij Herbalife.

Vrouwen versus mannen
Vrouwen zijn net iets serieuzer met hun goede voornemens. Zo is 30% van de mannen tegenover 34% van de vrouwen minder alcohol gaan drinken en zijn ook meer vrouwen (31%) dan mannen (27%) dit jaar meer gaan sporten. Dit komt overeen met de voornemens van vorig jaar, waarbij meer vrouwen (50%), dan mannen (43%) vonden dat ze te weinig sporten. Opvallend is dat vorig jaar vooral vrouwen (52%) aangaven op zoek te zijn naar ontspanning, tegenover (30%) van de mannen. Terwijl nu zowel vrouwen (45%) als mannen (45%) meer letten op het creƫren van voldoende ontspanning.

Het onderzoek van Herbalife is door Mediaplus Netherlands uitgevoerd onder 500 Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd in maart 2024.

Voor meer informatie: www.herbalife.nl

Publicatiedatum: