Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vogelbescherming Nederland zoekt meest inspirerende natuurinclusieve bouwproject

Vogelbescherming Nederland is op zoek naar het meest inspirerende natuurinclusieve project of ontwerp van 2023. De inschrijving voor deelname is vanaf vandaag geopend.

Met deze prijs wil Vogelbescherming Nederland ontwerpen en projecten onderscheiden, waarin natuurinclusiviteit aantoonbaar een belangrijke rol heeft gespeeld. De inzendingen moeten rekening houden met de behoeften van alle gebruikers van de stedelijke omgeving: mens én dier. Architecten, (omgevings)ontwerpers/inrichters, projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties die een dergelijk project te hebben gerealiseerd, kunnen zich de komende maanden inschrijven als deelnemer aan de competitie. De prijs wordt een keer in de twee jaar uitgereikt.

Jury en criteria
Dit najaar buigt een onafhankelijke jury van kenners uit het werkveld zich over de natuurinclusieve kwaliteiten van de ontvangen inzendingen. Dat gebeurt aan de hand van een achttal criteria, die tevens als voorwaarden gelden voor deelname. Zo moeten de projecten bijvoorbeeld innovatief zijn en een concrete, kwalitatieve bijdrage hebben geleverd aan de lokale biodiversiteit. Ook moeten ze herhaalbaar zijn en als voorbeeld voor anderen kunnen fungeren. Natuurlijk let de jury op de waarde die een project heeft ten opzichte van de leefomgeving, het klimaat en biodiversiteit. De jury van de Award natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Informatie en aanmelden
Aanmelden van een project voor de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2023 kan via Bouwnatuurinclusief.nl/award. De inschrijving is geopend tot 1 oktober.

Bron: Vogelbescherming Nederland

Publicatiedatum: