Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA

Tholen - Nieuw Mos eetcafé zal binnenkort sluiten en half juni heropenen als biologische saladebar SLA. "Wij kwamen op dit idee toen we in Biojournaal lazen dat SLA wil gaan investeren in franchisevestigingen. Wij kenden het concept al vanuit Utrecht en besloten eens navraag te gaan doen. Toen is het balletje dus gaan rollen", vertelt Ruben Kool namens het in Amersfoort gevestigde Nieuw Mos, dat bestaat uit een natuurvoedingswinkel, duurzaam warenhuis en eetcafé. Afgelopen vrijdag 23 april is de overeenkomst met SLA ondertekend.

Ruben Kool bij de ondertekening (links). 

Hij geeft aan dat ze na zes jaar tegen de grenzen van de huidige ruimte aanliepen en dus iets nieuws zochten dat ook goed bij het concept van Nieuw Mos aansluit. "Samen met de medewerkers van het lunch- en eetcafé hebben we verschillende scenario's uitgedacht, maar kwamen niet tot een oplossing waarin onze wensen pasten. Toen zagen we dat SLA het aantal franchisevestigingen wil gaan uitbreiden. Medevennoot Joren is gaan 'proef-eten' bij SLA en ook hij was enthousiast over de smaak en kwaliteit. Daarop besloten we te gaan kennismaken met de oprichters van SLA. Er was meteen een goede klik."

Qua proef-eet-bezoekjes bleef het overigens niet bij Joren. De afgelopen weken zijn heel wat medewerkers van Nieuw Mos een keer gaan 'proef-eten' bij SLA. "Allemaal concludeerden ze dat het om lekkere volwaardige maaltijden gaat, beschikbaar in saladebowls of wraps. Ook zijn er verschillende smoothies, sappen en soepen. Het eten wordt deels in de centrale keuken van SLA gemaakt en deels in de vestigingen. Daar komt bij dat de prijzen ongeveer gelijk zijn aan de prijzen die wij in het eetcafé hanteren. Na heel wat overleggen en afstemming met SLA, met onze medewerkers en met elkaar was afgelopen vrijdag 23 april het moment waarop er echt getekend kon worden. Ons eetcafé wordt een SLA-vestiging!"

Op donderdag 11 mei zal het lunch- en eetcafé sluiten. Die dag zal er voor de allerlaatste keer gekookt worden. "Daar maken we een bijzondere avond van. Vanaf 17 uur kun je voor de laatste keer een door onze koks bereide maaltijd eten en rond 19 uur willen we met de koks, de keukenhulpen en de klanten deze periode afsluiten met een feestelijk moment. Vervolgens worden de medewerkers her en der bij andere filialen van SLA getraind en hopen we het nieuwe concept halverwege juni te openen."

Ook de broodafdeling van Nieuwe Mos zal vanwege de plannen worden verbouwd.

Voor meer informatie:
Ruben Kool
Nieuw Mos Amersfoort
Leusderweg 27
3811 NK Amersfoort
033 4622432
06 47114311
[email protected] 
www.nieuwmos.nl