Groenboerenboodschap op tv: stem groen en gezond

Duizenden boeren, burgers en organisaties roepen op om te stemmen voor een landbouwtransitie. De landbouw heeft een grote invloed op de kwaliteit van de lucht die we ademen, ons drinkwater, op klimaat, natuur en landschap en de kwaliteit en beschikbaarheid van ons voedsel. Daarom roept een grote coalitie van boeren- en maatschappelijke organisaties samen met artsen, dierenartsen en natuurbeheerders iedereen in een tv-campagne op om op 15 maart voor een gezond groenboerenland te stemmen.

"Vanwege voedselzekerheid, klimaatverandering, biodiversiteits-verlies, dierenwelzijn en de teloorgang van de boerenstand, is een voedseltransitie nodig. De feiten die aantonen dat die omslag onontkoombaar is, stapelen zich op. De landbouw zal binnen ecologische grenzen moeten gaan opereren. Dat dat kan bewijzen biologisch, biodynamisch en agro-ecologisch werkende boeren al sinds tientallen jaren. Maar we hebben wel een overheid nodig die zorgt dat duurzaam boeren wordt beloond, zodat steeds meer boeren kunnen overstappen op mens, milieu en diervriendelijke landbouwmethodes. Aangezien de provincies en Waterschappen veel verantwoordelijkheid dragen voor het platteland, de natuur en het water, zijn de provinciale- en waterschapsverkiezingen erg belangrijk", aldus de coalitie.

Genoeg te kiezen
In deze tv-commercial spreken een aantal ondersteuners van het Groenboerenplan (boeren, (dieren)artsen, wetenschappers, natuurbeheerders, burgers) zich uit om richting de verkiezingen te stemmen voor de partijen die de problemen durven aanpakken. En niet op de partijen die de grote milieu, klimaat en gezondheid-sproblemen al jarenlang laten door sudderen, bagatelliseren of zelfs ontkennen. En dan valt er volgens hen nog genoeg te kiezen.

Crowdfunding
De Groenboerenbeweging ontvangt geen gelden uit de agro-industrie, wij staan voor een breed maatschappelijk belang en daarom wordt deze tv spot dankzij crowdfunding van burgers via social media en op tv worden uitgezonden. In de eerste 5 dagen werd al 9.000 opgehaald voor zendtijd. 

Groenboerenplan
Het Groenboerenplan is een initiatief van 4 boerenorganisaties die samen ruim 2000 boeren vertegenwoordigen: Biohuis, Caring Farmers, Federatie Agro-ecologische boeren en Herenboeren. Het wordt ondersteund door ruim 800 organisaties en 5000 burgers. Dit plan werd in juli 2022 aan de ministers van Landbouw en Stikstof aangeboden.

Voor meer informatie: www.groenboerenplan.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven