Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud

Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft het duurzaamheidskeurmerk Green Key Goud behaald. "Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren", laat de organisatie weten. "Hiermee gaan wij net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Wij zorgen graag voor het landgoed en alles wat daarop leeft."

"De akkerbouw en veeteelt op Heerlijkheid Mariënwaerdt is sinds 2005 volledig biologisch, zonder gebruik van onnodige chemicaliën of medicijnen. Vanzelfsprekend werken onze chefkoks zoveel mogelijk met biologische producten van eigen oogst, naast erkende producten uit de nabije omgeving. In onze keukens scheiden we afval en om verspilling van voedsel te voorkomen houden we rekening met de portionering, zo gooien we zo min mogelijk eten weg."

"De mogelijkheden om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen zijn legio. Daarbij hoeven we tegenwoordig zeker niet meer aan comfort in te leveren. Zo maken onze locaties gebruik van 100% ledverlichting en groene stroom en vervoeren we met goupils (elektrische wagentjes) servies, tafellinnen en glaswerk van en naar de verschillende locaties. Gasten met elektrische auto’s komen we tegemoet met oplaadpalen. Al onze inspanningen zijn opnieuw beloond met het hoogste - gouden - Green Key certificaat. En daar zijn we erg trots op."

Bron: Facebook Heerlijkheid Mariënwaerdt 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.