Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022

InstockMarket groeit en dat betekent dat er minder voedsel verspild is. Afgelopen jaar redde Instock meer dan 400 duizend kilo voedsel, meer dan in elk ander jaar daarvoor. Van alle jaren in totaal staat de teller nu op 1.930.899 kg. 

Na twee gure coronajaren was 2022 een jaar vol verandering en groei voor Instock. Ze sloten hun laatste restaurant in Amsterdam en gingen zich volledig focussen op de groothandel InstockMarket. "Een lastig besluit, maar wel een goed idee, want inmiddels koken 300 chefs met geredde producten en maken we steeds meer impact", geeft Instock aan op hun website. 

De missie van Instock is om voedselverspilling te verminderen. 8% van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door voedselverspilling. "Na de ervaring van onze eigen restaurants geloofden we steeds meer in de noodzaak van een groothandel. Hierdoor wilden wij andere chefs de mogelijkheid geven om met al die mooie, geredde producten te werken. InstockMarket werd dé manier om meer impact te bereiken; een win-win-win voor aanbieder, chef en planeet." 

"Samen met onze nieuwe partners hebben we ons assortiment flink kunnen uitbreiden. Aanbieders waaronder Toff, Nature’s Pride, Bakker Barendrecht, Eosta en Tolpoort hebben afgelopen jaar mooie reststromen bij ons afgeleverd. Daarnaast hebben we veel nieuwe circulaire merken mogen toevoegen aan ons assortiment. Op dit moment bieden we 24 circulaire merken aan waaronder RESTY, de Tweede Jeugd, Donny Craves, GRO, Wholy Greens en Food Fellows."

"We zijn enorm trots dat we in 2022 samen met de aanbieders van producten en verschillende chefs deze impact hebben kunnen maken, en ons team waarmee we de basis aan het leggen zijn voor verdere groei. Om zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan, streven we naar meer naamsbekendheid. We zijn vereerd dat we afgelopen jaar zijn genomineerd zijn voor mooie prijzen, zoals Social Enterprise van het jaar, Harper's BAZAAR's Woman of the Year en de Lidl Voedselprijs. Ook mochten we een week lang aanschuiven bij BNR nieuwsradio."

Komend jaar staat in het teken van verdere verbetering van de bedrijfsprocessen en een verhuizing. Het huidige Food Rescue Center heeft een upgrade nodig en verhuist binnenkort naar Diemen.

Voor meer informatie:
Instock
Tel.: +31 (0)20 2101167
[email protected] 
www.instock.nl       

Publicatiedatum: