Lush doneert €20.000 aan vier regeneratieve projecten van Nederlandse bodem

In juni 2022 deed Lush' Regeneration Fund een oproep aan lokale regeneratieve initiatieven om een aanvraag voor financiering in te dienen. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn vier projecten geselecteerd: Voedselpark Amsterdam, Den Food Bosch, Voedselmoeras, en Wad van waarde. 


Den Food Bosch

Alle vier de initiatieven onderscheiden zich door de manier waarop zij regeneratieve technieken toepassen binnen hun specifieke omgeving, zoals het typisch Nederlandse veenlandschap, de lokale politieke context of de lokale economie. De initiatieven ontvangen een donatie ter waarde van €5.000 om hun project verder te brengen, zo meldt Lush.

Het fonds Re:Fund is in 2018 opgericht met als doel om wereldwijd ecologische en sociale regeneratie te stimuleren. Het Re:Fund verstrekt kleine subsidies aan organisaties die verder gaan dan duurzaamheid en regeneratieve en op de natuur geïnspireerde principes in praktijk brengen.

Foto rechts: Voedselpark Amsterdam

Waar het bij duurzaamheid vooral draait om negatieve impact te verkleinen, focust regeneratie zich op het creëren van de positieve impact. Regeneratie kan worden gezien als een holistische benadering van het ondersteunen, creëren of gebruikmaken van systemen die leven (inclusief niet-menselijk leven) en bronnen herstellen en in stand houden. 

Voor meer informatie:
Lush
www.wearelush.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven