Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste bio-veilblok geopend bij Bloemenveiling Plantion

Tholen - Vanmorgen is bij Bloemenveiling Plantion in Ede het eerste biologische veilblok geopend. De officiële opening werd om kwart voor zes verricht door directeur André van Kruijssen. "Dit houdt in dat vanaf nu alle biologisch gecertificeerde producten in dit blok geveild worden. Het gaat om het eerste bio-blok in het veilschema. Uiteraard zijn we hier heel erg trots op, aangezien dit een mooie aanzet is om juist biologische bloemen extra aandacht te geven", vertelt Geert op 't Hof, voorzitter van Biologisch Sierteelt Nederland.


V.l.n.r.: Corno Klop, Willem, Angelique en Geert op 't Hof

Bij de vereniging merken ze dat er steeds meer vraag is naar biologische bloemen. "Ook het aantal kwekers die biologisch gaan telen is aan het stijgen, waardoor er steeds meer biologische bloemen beschikbaar komen. Bloemisten mogen kleinschalig biologische bloemen verkopen. Skal heeft hier een uitzondering voor gemaakt, ze hoeven niet te certificeren, maar alleen te registreren. Hier liggen kansen voor de bloemist. We gaan samen voor een mooier en gezonder Nederland."

Plantion wil kwekers die biologisch telen of in omschakeling zijn naar biologisch telen ondersteunen door een aparte veilgroep voor deze producten in te richten. Deze producten worden 's morgens om 06.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag op klok 2 geveild en dinsdag en donderdag op klok 1.

Voor meer informatie:
Geert op 't Hof
Biologische Sierteelt Nederland
[email protected]
www.biologischesierteelt.nl

Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede
0318 661 700
[email protected]
www.plantion.nl