Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provincie pronkt met biologische hyacinten tijdens Bloemencorso Bollenstreek

Tholen - Tijdens het Bloemencorso Bollenstreek op 20 april kon men een praalwagen bewonderen met biologisch geteelde blauwe en roze hyacinten. Deze bloemen waren verwerkt in de praalwagen van de Provincie Noord-Holland. De provincie gooide hiermee extra hoge ogen, omdat de beschikbaarheid van hyacinten een probleem was voor dit jaar. Door het weer zijn er meer tulpen dan andere jaren gebruikt.

'Het thema van de provinciepraalwagen was watersport, want Noord-Holland is dé watersportprovincie. Ook zijn we trots op de vele biologische blauwe en roze hyacinten op de praalwagen en natuurlijk de ontwerper en de vrijwilligers die onze mooie wagen hebben gemaakt. Bedankt voor weer een mooie editie!', zo meldt de provincie op Facebook (daar zijn ook wat meer foto's te vinden).

Haarlem 105 maakte een reportage tijdens de laatste opbouwdag in de Klinkenberghal in Sassenheim. Ontwerper Inge Quint van IQ Flower Art vertelde hierin wat meer over de biologische hyacinten: "Zoals je ziet, zijn het prachtige hyacinten. En dat is gezien het weer best een uitdaging geweest. Deze biologische bloemen zijn allemaal voor ons gereserveerd en daar is ook in het ontwerp natuurlijk rekening mee gehouden. Dus wij hebben mazzel."

De biologische hyacinten zijn geteeld door Huiberts Biologische bloembollen uit Sint Maartensbrug. Op 12 april plaatste de provincie deze post: 'Primeur van de provincie Noord-Holland tijdens het Bloemencorso Bollenstreek: biologisch geteelde blauwe en roze hyacinten op de praalwagen. In de video vertelt John Huiberts van Huiberts Biologische Bloembollen meer over deze eerste stap.'

Hij noemt het in de video een kleine stap richting verduurzaming. "Ik vind het prachtig dat deze bloemen op de wagen komen, want de overheden hebben toch een beetje een voorbeeldfunctie in de verandering van de bollensector en daar is een afname van biologische bloemen en bollen een geweldige stimulans voor." De provincie ontving een heel aantal positieve reacties op deze stap.

Heloisa, de Braziliaanse stagiaire van Huiberts Biologische bloembollen, besloot een bezoek te brengen aan het bloemencorso. "Toen ik hoorde dat er een bloemencorso was met wagens met figuren gemaakt van bloemen, wist ik dat ik dat niet wilde missen. Zeker omdat er hyacinten waren gebruikt van Huiberts. Dus op naar Haarlem dit weekend." Zij staat op de foto bij dit artikel.

Klik hier voor meer informatie over de praalwagen.

Voor meer informatie:
John en Johanna Huiberts
Huiberts biologische bloembollen
Ruigeweg 39
1752 HB Sint Maartensvlotbrug
[email protected]
www.huibertsbloembollen.nl