Zo'n 3500 spaarders en beleggers bezoeken ondernemers tijdens Triodos Made for Change dag

Tholen - Afgelopen zaterdag 19 november was de Triodos Made for Change dag. In totaal 26 duurzame, sociale en inclusieve ondernemers door het hele land openden de deuren voor de Triodos-community. "Alles bij elkaar hebben zo'n  3500 mensen zich aangemeld voor deze dag. Dat is heel bijzonder en hier zijn we trots op. De sfeer was uitermate positief. Deze dag geeft onze spaarders en beleggers op een laagdrempelige manier inzicht in waar het geld naartoe gaat", vertelt Paul Kortekaas, manager van team Landbouw bij Triodos Bank. 

Paul benadrukt dat Triodos Bank alleen maar duurzame investeringen financiert. "Voor de landbouw geldt dat wij alleen bedrijven financieren die minimaal volgens de principes van biologische landbouw produceren of willen gaan produceren. Wij willen heel graag bijdragen aan de verandering. We staan voor een hele grote uitdaging op dit moment. We beginnen net. We hebben al best wat bijgedragen de afgelopen jaren, maar dit is nog lang niet genoeg. We staan aan de vooravond van hele grote veranderingen, onder meer in het landbouw- en voedingssysteem."  

André Mulder tijdens één van de presentaties.

Raw Milk Company 
De Triodos-medewerker was zelf samen met collega Ellen Spijker aanwezig bij Raw Milk Company in De Lutte. Daar kregen de bezoekers meer informatie over de mogelijke gezondheidsvoordelen en de smaak van biologische rauwmelkse zuivelproducten. Paul: "Tonny, André en Koen kregen heel veel positieve reacties op hun producten. Het was een heel leuke dag. Er hadden zich in totaal 54 mensen opgegeven en er zijn er in 50 daadwerkelijk geweest. Raw Milk Company is één van de weinige producenten die van rauwe melk gefermenteerde kefir maken. Dat maakt het tot een interessant bedrijf om eens een bezoek aan te brengen. Er zaten 's morgens maar een paar mensen tussen die het zelf al eens geprobeerd hadden." 

Koen, Tonny en André Mulder.

André Mulder vertelt namens Raw Milk Company dat ze het heel leuk vonden om mee te doen. "We hebben 's morgens en 's middags een groep bezoekers mogen verwelkomen, in totaal zo'n 50 personen. Het was erg leuk en de respons van de bezoekers was heel goed. De mensen kwamen overal vandaan, van bovenin Drenthe tot Amsterdam. We zoomden in op de gezondheidseffecten van rauwe zuivel. Heel veel mensen hebben hier überhaupt nog nooit van gehoord. Het is een heel uniek product dat nog niet zo bekend is. Na afloop beseften we weer hoeveel mensen er zijn met darmklachten. Wij proberen te benadrukken dat daar de belangrijkste oorzaken liggen van gezondheidsproblemen en dat je daar een begin kunt maken met de genezing. Huisartsen en internisten in onze omgeving sturen zelfs patiënten naar ons. Dat is voor ons wel een teken dat we een bepaalde status hebben bereikt." 

Terugblik van Triodos Bank
Op de website van Triodos staat een kort verslagje:
Deze dag was speciaal voor onze klanten die graag precies zien hoe hun geld aan positieve verandering werkt. Zij zagen met eigen ogen hoe veranderaars onze wereld verbeteren; bij hen in de buurt. Er waren rondleidingen, workshops, voorstellingen of ging men buiten aan de slag.

  • Zo zijn er maar liefst 4.000 bomen gered en herplant
  • Ruim 600 mensen weten nu alles over ons 100% remontabele kantoor
  • Meer dan 100 mensen luisterden naar oud-cipier Marc in de Koepel in Haarlem
  • Gebouw de heuvel in Rotterdam werd bezocht door meer dan 100 mensen. En woonden cabaret- en muziekvoorstellingen bij
  • Ook de voorstelling van Nynke Laverman werd door meer dan 50 mensen bekeken
  • Meer dan 150 mensen bewonderden Paleis Soestdijk en haar tuin
  • Ruim 300 mensen reisden naar het hoge noorden, om de werkateliers en de landerijen met schapen van kunstenaar Claudy Jongstra te bekijken
  • Het energie neutrale dorp Terheijden wist een groep van 100 mensen te inspireren om misschien zelf een collectief te starten
  • En er was nog heel veel meer...

Bedaffair
Op LinkedIn kijkt Marjolein Vaders, CEO van Bedaffair ook met een goed gevoel terug op de Triodos Made for Change dag. "Namens de Triodos Bank mochten we circa 50 mensen rondleiden door het Bedaffair experience centre te gemeente Heemstede. Triodos-medewerkers Ineke en Marian en Cynthia Vaders hielpen ons met het ontvangen van alle mensen en het schenken van koffie of thee. Hier vertelden we over onder andere circulaire bio-based matrassen, eigenschappen van bijvoorbeeld klimaatpositief hennep, massief hout soorten, natuurlijke zitbanken en waarom matrassen, met gemak, 40 jaar mee kunnen gaan mits de juiste grondstoffen worden gebruikt. Mensen zagen een 25 jaar lang gebruikt natuurlijk matras, handgemaakt door Arend Vaders, en dat nog prima in orde is, tijdens het bezoek aan ons matras repair centre."

Links Arend Vaders.

Ze noemt ook een aantal opmerkingen die ze na afloop te horen kregen: 
'Wat geweldig dat jullie dit doen.'
'De passie komt uit jullie tenen!'

Marjolein: "Zelfs Triodos CEO Jeroen Rijpkema mochten we ontvangen. Wat een dag! Een evenement dat we, als Beste Duurzame Merk 2022, zeker gaan herhalen! We bedanken iedereen voor de mogelijkheid en fantastische organisatie. In het bijzonder Marco Zwijnenburg en Mirjam Wieleman." 

Klik hier voor een overzicht van de ondernemers die hun deuren openden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven