"Ondanks Russische invasie verhoogt Oekraïne export biologische producten"

De export van biologische producten uit Oekraïne naar de landen van de Europese Unie en Zwitserland is in januari-juni 2022 met 19,4% gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2021 - tot 160.020 ton van 128.840 ton, dit ondanks problemen met de logistiek en de blokkade van Oekraïense zeehavens als gevolg van grootschalige Russische agressie, zo schrijft Agroberichten Buitenland.

"In 2021 heeft Oekraïne het volume van de leveringen van biologische producten aan de EU licht verminderd, maar blijft het nog steeds in de TOP 5 van grootste leveranciers van biologische producten in de EU. In 2021 bedroeg het totale aandeel van de Oekraïense invoer 6,6% (van alle invoer in de EU)," aldus OrganicInfo.

Tijdens de conferentie, die gewijd was aan de viering van de biologische dag, werden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de biologische markt in Oekraïne voor 2021, de gegevens over de biologische export in 2022, de operationele monitoringgegevens van het ministerie van Landbouwbeleid en Voedselvoorziening van Oekraïne over het areaal gecertificeerde biologische grond en marktdeelnemers. Bovendien publiceerde de EU-Commissie het jaarlijkse overzicht van de EU-invoer van biologische landbouwproducten.

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven