"Wij hebben hele bijzondere rassen die niemand heeft en dat vinden wij zo leuk"

Bio-pruimentelers in BinnensteBuiten

Biologische telers Wemke van den Berg en Jacqueline de Danschutter van Lindegaard kwamen gisteren uitgebreid voorbij in de aflevering van BinnensteBuiten. In de winkels liggen maar weinig biologische pruimen, deze zijn vaak te teer om te verhandelen. Wemke en Jacqueline durven het in het Gelderse Beusichem aan om pruimen biologisch te telen. Chef-kok Rosah van Scherdelen, groot liefhebber, helpt mee met plukken en samen bereiden ze vervolgens een omgedraaide pruimencake. 

Wemke en Jacqueline telen naast kersen, appels en peren ook zo'n 20 soorten pruimen in diverse kleuren (geel, rood en paars). "De consument ziet normaal maar 1 of 2 soorten. De andere soorten worden niet meer commercieel geteeld. Wij hebben hele bijzondere rassen die niemand heeft en dat vinden wij zo leuk", aldus Wemke. 

De opal is de favoriet van Wemke en Jacqueline gaat voor de dubbele boerenwitte, een extra grote gele variant. "Opal is natuurlijk de eerste, dus daar kijk je natuurlijk een beetje naar uit. Een paar weken later komt de dubbele boerenwitte en dat is toch ook wel echt een snoepje", aldus Jacqueline.

Klik hier om naar de website van Lindegaard te gaan. En hier om het item in BinnensteBuiten te bekijken. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven