Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf wil ook uitbreiden naar de VS

KoRo breidt haar activiteiten in Europa uit

Sinds de oprichting in 2014 heeft de handelsonderneming KoRo een gestage groei laten zien. Momenteel is KoRo actief in 18 Europese landen en heeft buiten de Duitstalige landen (van 2019 tot 2021) een groei van 1800% en een CAGR van 327% genoteerd. In 2021 kwam totale omzet van de organisatie uit op €62 miljoen. Het doel is voor de Europese markten is nu gestage groei. Bovendien heeft KoRo voorbereidingen getroffen om uit te breiden naar de Verenigde Staten.

Grote flexibiliteit maakt snelle uitbreiding mogelijk
KoRo is een typisch D2C online merk dat bekend werd in Duitsland door het implementeren van influencer marketing strategieën via Instagram. Met een breed scala aan producten en vegan en vegetarische kruidenierswaren, is KoRo ervan overtuigd dat het de markt heeft veroverd door de juiste trends te volgen. Omdat KoRo veel onderdelen, zoals de verzending, heeft uitbesteed aan partnerbedrijven en omdat de online shop snel kan worden opgezet met behulp van interne middelen, kan de onderneming in zeer korte tijd voet aan de grond krijgen in nieuwe markten. Na de investering van Social Chain AG in 2018 kon het bedrijf al vier jaar na de oprichting uitbreiden op Europees niveau. COO Florian Schwenkert heeft deze expansie vanaf 2020, na zijn aantreden bij KoRo, verder aangestuurd.

Het management van KoRo: Constantinos Calios, Florian Schwenkert  en Piran Asci.

"Om een markt in de Europese Unie te betreden, hebben we minstens 3 maanden nodig vanaf het besluit tot aan de lancering. Dankzij de geharmoniseerde structuren in Europa kunnen we als bedrijf sneller handelen en onze verkoop in een nieuw land starten met slechts één handtekening ter registratie van de domein naam. Omdat onze marketing vooral gericht is op sociale media, slagen we erin om in korte tijd en tegen lage kosten een loyale klantenbasis op te bouwen." Florian Schwenkert, COO KoRo.

Voor een jong D2C bedrijf als KoRo blijft social media een belangrijke marketingstrategie: Nog voor de lancering van een shop in een nieuwe markt, begint KoRo met het plaatsen van originele en organische content op social media en wekt zo de interesse van nieuwe klanten. KoRo laat geen marktonderzoek uitvoeren door externe partners, maar doet dit zelf, inclusief vertaling en marketing. Dit alles gebeurt intern, waardoor het bedrijf flexibel kan blijven en snel eigen beslissingen kan nemen.

Missie: Europa's voorkeursleverancier worden voor kruidenierswaren en goederen
Bij de Europese expansie heeft KoRo zich vooral gericht op snelheid. Binnen 16 maanden, tussen 2021 en 2022, is de online retailer in tien landen van start gegaan. Deze groei was mogelijk dankzij het efficiënte projectmanagement en de autonomie van het bedrijf tijdens de uitvoering van het programma. KoRo zette een intern team op om alle stappen van de expansie te overzien. Tussen januari 2021 en juni 2022 was de verkoop buiten de Duitstalige landen al goed voor 19% van de totale omzet van het bedrijf. Nadat de Griekse winkel in juni 2022 online is gegaan, is de expansie in Europa voorlopig afgerond en richt het zich op het vasthouden van de groei in deze markten, het uitbreiden van influencer marketing en het versterken van B2B-contacten. Naast de online winkel zullen KoRo’s producten in de toekomst ook bij andere retailers verkrijgbaar zijn, zowel online als offline. In de Duitstalige landen is het bedrijf al ruim vertegenwoordigd in de food retail sector, terwijl het zich in andere Europese landen in eerste instantie richt op multichannel retail in samenwerking met online retailers, waaronder Amazon. Dankzij de laatste investeringsronde in maart 2022, wat een aanzienlijk dubbelcijferig miljoenen bedrag van de gerenommeerde VC's HV Capital, Five Season Ventures en Partech inhield, beschikt het bedrijf over nieuwe financieringsbronnen voor de uitbreiding van zijn activiteiten in Europa.

"We zien een groot potentieel in landen als Zweden - met een 45-voudige groei binnen een jaar. Alleen al in 2021 hebben we in heel Europa 389.000 nieuwe klanten gekregen en ongeveer 800.000 orders verwerkt. Momenteel kunnen we het order volume aan vanuit ons magazijn in Duitsland - maar we overwegen nog meer magazijnen in buurlanden te openen", aldus Constantinos Calios, oprichter en CEO.

Trends herkennen en vroegtijdig aanpassen
Nu de expansie in Europa voorlopig is voltooid, wil KoRo zijn huidige groei vasthouden. KoRo is momenteel bezig met het betreden van de Amerikaanse markt. De groei in de VS kan echter, anders dan in Europa, niet vanuit Duitsland worden aangestuurd. In de VS moet KoRo zijn netwerk van producenten, leveranciers en B2B-klanten volledig opnieuw opbouwen en zich in het land vestigen.

"In de VS hebben we een heel ander uitgangspunt en een breder publiek in vergelijking met Europa. Foodtrends worden meestal in de VS gezet en het kan tot enkele maanden duren voor ze in Europa aankomen. Wij willen onze aanwezigheid in de VS vooral gebruiken om deze trends sneller op te vangen en te implementeren in de Europese markt. KoRo staat voor fascinerende producten en een breed assortiment - we willen deze USP nog meer uitbreiden en ons onderscheiden." Piran Asci, CEO KoRo

KoRo begon in 2014 met de verkoop van wasmiddel in grootverpakkingen onder de naam "KoRo Drogerie". Sindsdien heeft het bedrijf zich snel ontwikkeld en vanaf 2021 is het naast het assortiment in foodretail ook offline aanwezig - door een ijssalon te openen in Kreuzberg, Berlijn. Dit jaar heeft KoRo een franchise voor ijssalons ontwikkeld en onlangs het KoRo Café geopend op de Alexanderplatz in Berlijn. Daarnaast maakt het bedrijf sinds deze zomer gebruik van nieuwe reclamekanalen en heeft het zijn eerste tv-commercials uitgezonden. KoRo heeft als doel de leidende onderneming te worden op het gebied van levensmiddelen en goederen in Europa en gaat daar vastberaden voor.

KoRo biedt gedroogd fruit, notenpasta’s en nog veel meer in grootverpakkingen aan. Sinds mei 2022 kunnen bezoekers van het KoRo Café ook genieten van KoRo-producten in heerlijke gerechten zoals vegan pap.

KoRo is actief in: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen, Frankrijk, Finland, Italië, Denemarken, Tsjechië, Portugal, Spanje, Griekenland, Luxemburg, Ierland, Zweden.

Voor meer informatie:
KoRo 
www.koro-shop.nl 
 

Publicatiedatum: