Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Veggie Lovers: volledig vernieuwd en over op biologische receptuur

Het vega-schap heeft er een aanwinst bij: The Veggie Lovers. Het merk met verschillende vleesvervangende producten van Future Food Group heeft een upgrade ondergaan. Niet alleen met een vernieuwde look & feel, maar ook door volledig over te stappen op een biologische receptuur. Hiermee komt er een nieuwe categorie producten beschikbaar voor foodservice en retail binnen de EU. Tijdens de BIOFACH, 26-29 juli, zullen de vernieuwde, gezonde en smakelijke producten van The Veggie Lovers geïntroduceerd worden.

Future Food Group is sterk in de ontwikkeling en productie van vleesvervangers, van idee tot realisatie, zowel voor haar eigen merken, als voor derden. Na de productie van een lijn vleesvervangers voor biologische groothandel Udea, heeft Future Food Group de ontwikkeling van deze soort producten voortgezet, om de vegetarisch biologische markt in de gehele EU te benaderen.

Fleur van den Akker, productontwikkelaar bij Future Food Group: "De biologische en vegetarische consument beweegt zich in een nichemarkt, maar moet naar ons idee wel bediend worden en voldoende keuze hebben. Met The Veggie Lovers openen we een nieuwe categorie binnen voeding. De verschillende producten zijn smakelijk en gemakkelijk te bereiden. The Veggie Lovers leent zich ook prima voor consumenten die zich niet direct met deze nichemarkt vereenzelvigen. Dit maakt dat het merk breder inzetbaar is."

Biologisch, duurzaam en gezond
Het assortiment van The Veggie Lovers bestaat vooralsnog uit 12 producten, waaronder: vegetarische biologische 'pulled beef', 'rundstukjes', 'kipstukjes' en bekende items als varianten op een burger en kipschnitzel. Uiteraard zijn de producten gemaakt op basis van biologische en natuurlijke ingrediënten. Hierbij wordt ook naar de herkomst gekeken. "We gaan voor lokaal en duurzaam om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Zo wordt onze soja geteeld in Oostenrijk. Daar komt bij dat 85 procent van de energie gebruikt tijdens productie ervan hernieuwbaar is", aldus Fleur.

Future Food Group is erop gebrand om gezonde producten te vervaardigen. Het assortiment van The Veggie Lovers vormt daarom een goede bron van vezels, is rijk aan eiwit en arm aan verzadigde vetten. Zo wordt bijvoorbeeld alleen 'high oleic' zonnebloemolie gebruikt. Fleur legt uit: "Dit type olie bevat veel omega-9, een enkelvoudig vetzuur dat past in een gezond voedingspatroon." Voor extra smaak worden daarnaast alleen enkelvoudige kruiden en zelf samengestelde kruidenmixen gebruikt.

Frisse & aantrekkelijke uitstraling
Het nieuwe jasje van The Veggie Lovers heeft een aantrekkelijke uitstraling. Een fris roze achtergrond en groene bladeren vormen de basis. De productfoto's maken de verpakking af. De kleuren vallen lekker op in het productschap. Voor het versschap bestaat de verpakking uit een gesealde kartonnen tray, deels voorzien van een sleeve, waardoor de inhoud goed zichtbaar is voor de koper. Voor het assortiment in het vriesvak zijn kartonnen doosjes beschikbaar. Het duurzame karakter van The Veggie Lovers wordt doorgetrokken in de verpakking. Deze bestaat uit FSC-gecertificeerd karton en gerecycled plastic, is daardoor goed te scheiden en volledig recyclebaar.

Lancering tijdens BIOFACH
De wereld kan voor het eerst kennismaken met het vernieuwde 'The Veggie Lovers' tijdens BIOFACH in Neurenberg van 26 tot 29 juli. Future Food Group is te vinden bij stand 5-133. Productontwikkelaar Fleur legt uit dat er bewust is gekozen voor de lancering tijdens BIOFACH: "Niet alleen omdat de beurs op biologische voeding is gericht, maar ook omdat deze in Duitsland plaatsvindt: de markt waar wij ons als eerste op willen focussen. Al zijn geïnteresseerden uit andere landen natuurlijk ook welkom onze producten af te nemen, onze verpakkingen kunnen uiteraard naar elke gewenste taal en landelijke etiketteringsregelgeving worden aangepast."

Voor meer informatie:
Future Food Group
+31 412 257 770
[email protected] 
www.futurefoodgroup.nl
www.theveggielovers.com

Publicatiedatum: