Aandeel bio-limes groeit het hardst bij Fruta del Huerto

"Goede vraag naar limes, maar volop uitdagingen om ze in Europa te krijgen"

Tholen - De hoge temperaturen van afgelopen week deden de vraag naar limes naar grote hoogten stijgen. Aan de vraag ligt het op het moment dan ook niet, maar volgens Efrain Saucedo Nuñez van Fruta del Huerto is het ook geen makkelijke markt als gevolg van externe factoren. 

"Zo heeft Brazilie momenteel naast logistieke ook de nodige fytosanitaire uitdagingen. Mexico heeft eveneens weinig containers beschikbaar voor Europa en heeft daarnaast nog eens te kampen met kwaliteitsproblemen na een lange periode van droogte. Deze factoren zorgen ervoor dat de markt redelijk leeg is."

"Prijzen liggen dan ook op een goed niveau. De zomer is altijd de topperiode voor de verkoop van limes, zeker nu de bars en restaurants geen last meer hebben van coronamaatregelen", vervolgt Efrain. "Ik voorzie de komende weken dan ook weinig veranderingen op de markt. Aan de vraag zal het niet liggen, maar ik verwacht geen grote veranderingen in volumes."

Aanvullend op de Braziliaanse en Mexicaanse limes is ook Colombia een steeds belangrijkere leverancier geworden van Fruta del Huerto. "Qua volumes stelt Colombia nog niet zoveel voor bij landen als Mexico en Brazilië, maar de teelt is wel in opkomst en het land levert limes van goede kwaliteit. Bovendien is de transittijd van twaalf tot veertien dagen interessant. Het is dus een goede leverancier om erbij te hebben voor een paar containers per week."

Fruta del Huerto levert zowel onbehandelde, Fairtrade als biologische limes. Van deze drie segmenten groeit volgens Efrain het aandeel biologische limes het hardst.

Voor meer infomatie:
Efrain Saucedo Nuñez
Fruta del Huerto
Leursebaan 262
4814 RE Breda
Tel: +31 763 032 934   
Mob: +31 611 504 219
efrain@frutadelhuerto.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven