Geerten van Luttikhuizen: "Vanaf week 25 ook biologische Limelon beschikbaar"

"Limelon bij retail en speciaalzaken in bijna elk Europees land vertegenwoordigd"

Tholen - In 2019 introduceerde Hillfresh de Limelon op de markt. Inmiddels is het Spaanse seizoen vanuit Almería gestart en vanaf week 25 zullen ook de eerste volumes vanuit Murcia op de markt komen.

"In de voorbereidingen was het spannend vanwege de zware regenval in Spanje. Er leken wel wat uitdagingen te liggen. We zien echter dat Almería en Murcia uiteindelijk goed in elkaar overlopen en we een normale afzet hebben voor Limelon", vertelt Geerten van Luttikhuizen. Hillfresh verwacht de Limelon tot week 35 vanuit Spanje aan te bieden. Nieuw dit jaar is dat de importeur vanaf week 25 ook de biologische variant beschikbaar heeft. "Het is ons eerste commerciële seizoen met een gelimiteerde beschikbaarheid, maar we hebben de bio-Limelon wel iedere week beschikbaar." 

"De vraag is goed. Ieder jaar vertoont de afzet van de Limelon weer een stijgende lijn met nieuwe retailers en speciaalzaken. We zijn in bijna ieder land van Europa vertegenwoordigd", vertelt Geerten. "Klanten waarderen het unieke smaakpatroon van de Limelon. Het is een zoete meloen, maar het frisse van de limoen zorgt tegelijkertijd voor een heel andere smaakbeleving dan de bestaande meloenen in de markt. Daarbij combineert de Limelon dat met een uitstekende shelf life."

Hillfresh werkt er hard aan om de Limelon jaarrond beschikbaar te krijgen. "De proeven vanuit Honduras en Costa Rica gingen heel goed. Komende periode wordt Limelon wederom uit Brazilië getest. Daarnaast testen we in allerlei andere landen om Limelon op de juiste manier jaarrond te krijgen."

Voor meer informatie:
Geerten van Luttikhuizen
HillFresh
Tel: +31(0)180 898 060
geerten@hillfresh.eu  
www.hillfresh.eu  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven