Tanzaniaanse telers geadviseerd om bio-teelt te omarmen

Tanzaniaanse landbouwdeskundigen dringen er bij telers in het land op aan om de biologische teelt te omarmen. Charles Bonaventure, technisch adviseur van het East Africa Impact Centre (ECHO), merkte op dat de biologische teelt de telers in staat stelt de inputkosten te verlagen en de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen bij de teelt te verminderen. Volgens Bonaventure is een dergelijke teelt gebaseerd op een minimaal gebruik van inputs buiten het tuinbouwbedrijf, zoals meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, oliƫn en landbouwmachines, en op beheerspraktijken die de ecologische harmonie herstellen, handhaven en verbeteren.

De belangrijkste richtsnoeren voor de biologische teelt zijn het gebruik van materialen en praktijken die het ecologisch evenwicht van natuurlijke systemen versterken en die de delen van het landbouwsysteem integreren tot een ecologisch geheel.

De landbouwdeskundige wees er verder op dat biologische voeding de nadruk legt op het gebruik van hernieuwbare hulpbronnen en het behoud van bodem en water om de milieukwaliteit voor toekomstige generaties te verbeteren.

Bron: allafrica.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven