Ruim assortiment biologische bloembollen weer te bestellen via Velt

Velt, de Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, organiseert wederom een samenaankoop van biologische bloembollen. Biologische bloembollen zijn moeilijk verkrijgbaar in tuincentra en webshops. Velt maakt deze bloembollen bereikbaar voor het brede publiek en biedt een groot en divers assortiment aan. Dit assortiment wordt zorgvuldig samengesteld en bestaat uit meer dan 50 ecologisch waardevolle soorten. Allen winterharde voorjaarsbloeiers, die enorm belangrijk zijn als eerste krachtvoer voor ontluikende bestuivers.

Er worden zoveel mogelijk botanische soorten geselecteerd omdat deze het best aangepast zijn in het lokken en belonen van bestuivende insecten. Onder andere krokus, narcis, wilde tulpen, sierlook, hyacinten en vogelmelk behoren tot het assortiment.

Om deze samenaankoop te organiseren en de levering te garanderen is een partnerschap aangegaan met Natural Bulbs. Natural Bulbs heeft contact met de kwekers, verpakt de bollen en verzendt ze naar de verschillende Velt-afdelingen. Door vooraf de bestelling te plaatsten creëert Velt een zekerheid voor afzet en dus financiële zekerheid bij de biologische telers. Er wordt ook continu gezocht naar extra producenten van biologische bloembollen die mee in dit project willen stappen om vraag- en aanbod op elkaar af te kunnen stemmen.

Uit onderzoek van Velt naar de aanwezigheid van pesticiden op bloembollen in de reguliere teelten blijkt dat het promoten van pesticidevrije bloembollen absoluut noodzakelijk is. Gemiddeld worden op gangbare bloembollen tussen de 7 en 13 verschillende soorten pesticiden teruggevonden. Het is de missie van Velt om deze pesticiden uit ons milieu te houden. Daarom wordt voor zowel particulieren als voor professionals (bedrijven en overheden) een passend aanbod gemaakt.

Bestellen kan tot 20 mei 2022. Kijk op www.bloembollen.velt.be voor het assortiment en de bestelwijze. Iedereen kan deelnemen, maar leden van Velt of VBI (Vlaams bijeninstituut) en niet-particuliere initiatieven ontvangen 20% korting.

Voor nadere informatie: mirjam@velt.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven