Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT

Gisteren waren Marlies Knol en Ali Hendriksen, initiatiefnemers van ‘Eerlijk eten uit de streek’, bij DID-IT als gastkoks. Onder toezicht van Felice Cicoria, de kok bij DID-IT, bereidden ze een complete lupine maaltijd om mee te doen aan de lupine kook challenge van Slowfood Youth Network.

Terwijl ze aan het koken waren vertelde Felice over zijn jeugd in Umbria waar lupineboontjes vaak werden gegeten, ook gepeld als snack bij het voetballen samen met pompoen- en zonnebloempitten.

Het menu bestond uit geroosterde lupineboontjes bij de borrel, als voorgerecht lupine humus op komkommer en daarna hartige taart en een wokschotel met lupine, zelfs een toetje waarin lupine was verwerkt. Het was smakelijk eten in de DID-IT kantine.

Eerlijk eten uit de streek is ontstaan in Midden Nederland vanuit consumenten en boeren om dichter bij elkaar te komen en zo een eerlijke en duurzame voedselproductie in de regio te bewerkstelligen.

Het samenwerken van boeren en burgers gebeurt in de praktijk doordat consumenten een abonnement kunnen kiezen voor groenten, aardappelen, eieren of zuivel wat rechtstreeks van de biologische boer komt. Ook kunnen er losse producten, vers en houdbaar, besteld worden die lokaal zijn geproduceerd. Abonnementen of losse producten kunnen dan elke vrijdag afgehaald worden.

Voor meer informatie: www.eerlijketenuitdestreek.nl en www.diditorganic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven