Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Donateurs geven 55.150 euro voor actie boerenpakketten

Met boerenpakketten vol voedsel steken boeren en tuinders de vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland een hart onder de riem.  Bedrijven tonen een groot hart en hebben gul gegeven in een actie die op touw is gezet door ZLTO, LTO Noord en LLTB. De eindstand is: 55.150 euro. Goed voor maar liefst 4.125 boerenpakketten.  

Met een boerenpakket vol lokaal voedsel geven boeren en tuinders de vluchtelingen uit het oorlogsgebied een warm welkom. Tegelijk bedanken ze de Nederlandse gastgezinnen. De inhoud bestaat uit: zuivel, vlees, groente, fruit, eieren en aardappelen.

Boerenhart
De actie is op touw gezet door boerenverenigingen ZLTO, LTO Noord en LLTB. ABAB Accountants & Adviseurs helpt mee. Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending. Agrarische bedrijven, erfbetreders en agribusiness konden geld en/of versproducten doneren. Mede door hun steun is deze maatschappelijke actie een succes, zo deelt de organisatie.

Aan huis
De boerenpakketten worden vanaf week 14 verzameld en verpakt. De eerste verzending tot aan de voordeur van gastgezinnen en opvanglocaties in Nederland is eind van die week voorzien. In totaal zijn er drie weken nodig om alle boerenpakketten op tafel te krijgen bij Oekraïense vluchtelingen in ons land.

Op de verzendlijst
Menig hart klopt sneller van deze actie. Iedereen kent wel een gastgezin of opvanglocatie in de buurt, dat boerenpakketten met versproducten goed kan gebruiken. Daarom is het mogelijk om die adressen op de verzendlijst te zetten. Geef naam, adres, woonplaats, e-mail en aantal boerenpakketten door via info@zlto.nl. De rest verzorgt de organisatie van deze actie.

Publicatiedatum: