Handel met biologische retail floreert door persoonlijke aanpak

Pieter Vliek is een van de eerste biologische geitenhouders in Nederland en pacht een boerderij op een landgoed in Ambt Delden. Pieter verkoopt zijn zuivel via Udea en Odin aan de biologische retail. Hij heeft één medewerkster in dienst.Biologisch geitenhouder
Pieter Vliek: “Wij zijn biologische geitenhouders van het eerste uur. Dus toen wij in 1992 de boerderij begonnen, wilde geen fabriek ons product hebben. Daarom zijn wij zelf gaan zuivelen. Verkoop aan huis is niets voor mij. Daar zitten veel uren in, tegen een minimale omzet. Bovendien leidt het enorm af van het dagelijks werk. Wij leveren al sinds jaar en dag aan de retail, iedere biologische winkel kent de yoghurt en melk van Vliek.”

“Onze relaties met Udea en Odin zijn goed: het is eerlijke handel. Bovendien is hun aanpak persoonlijk, in tegenstelling tot de aanpak van een grote speler als Albert Heijn. Aan hen hebben we twee jaar geleverd. We hebben hard gewerkt en goed geld verdiend, maar wij wisten van tevoren: dit stopt weer. Inkopers wisselen elkaar vaak af en dan bouw je geen persoonlijke relatie op. Dat is in de biologische wereld wel anders: dat is voor de lange termijn en vaart wel bij samen- en wisselwerking.”

Meer informatie? Kijk op www.geitenboerderijvliek.nl.  

Bron: Agrifirm 

Dit artikel komt uit 'Better Together', uitgave 4 van 2021. Better Together is het ledenmagazine van Agrifirm. Vanaf 2022 ontvangen de leden van de coöperatie het magazine twee keer per jaar, met inspiratie en voorbeelden op het gebied van coöperatief, innovatief en duurzaam ondernemen en informatie over de coöperatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven