Ook biologische bananen bij PLUS nu klimaatneutraal

De banaan, het meest verkochte product bij PLUS, is vanaf deze week volledig klimaatneutraal. De Fairtrade banaan van PLUS is al langer klimaatneutraal, dit geldt nu ook voor de Fairtrade Biologische banaan. De CO₂-voetafdruk van de bananenketen is door PLUS in kaart gebracht. Bij iedere stap in de reis die de banaan maakt, zet de supermarkt zich samen met haar ketenpartners in om de CO₂-uitstoot te verminderen. Het hele traject van meten, reduceren en compenseren van de CO₂-voetafdruk van bananen wordt elk jaar geverifieerd volgens het keurmerk Climate Neutral Certified van Climate Neutral Group.

Binnenkort ook ananassen en aubergines
Met een steeds klimaatneutraler assortiment wil PLUS de CO₂-voetafdruk en daarmee de impact op het klimaat verminderen. Al langere tijd zijn koffie en thee van het huismerk klimaatneutraal. Binnenkort stromen ook klimaatneutrale ananassen in die ook voldoen aan het keurmerk Climate Neutral Certification van de Climate Neutral Group. Ook de aubergines zijn binnenkort klimaatneutraal. PLUS wil binnen de klimaatambities van het Parijs-akkoord (2015) bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering. De supermarktketen formuleert momenteel een strategie met (reductie)doelstellingen en verwacht deze medio 2022 te publiceren.

QR-code
PLUS laat alle stappen zien die de banaan aflegt. Vanaf de plantage in Colombia tot aan het winkelmandje. Klanten die de QR-code op de banaan scannen of naar de website gaan, ontdekken alles over de herkomst en komen meer te weten over de boeren en arbeiders van de bananenplantages in Colombia. 

Bron: PLUS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven