VS: Consumptie van biologische kruiden trekt aan

"Over het algemeen zijn er voldoende kruiden, maar er lijkt een grotere vraag te zijn naar bio-kruiden en er is niet genoeg aanbod geweest voor al die vraag. Die vraag is sneller gegroeid dan het aanbod," zegt Camilo Penalosa van Infinite Herbs in Miami.

Deze toenemende belangstelling voor bio-kruiden komt deels na de pandemie waarin consumenten zich steeds comfortabeler zijn gaan voelen bij het thuis koken. "Mensen hebben tijdens de pandemie geleerd meer van hun huis te genieten. Mensen die wel graag geld uitgaven in restaurants, eten nu ook graag uitgebreidere maaltijden die ze thuis maken. En als ze dat doen, doen ze dat met biologische kruiden," zegt Penalosa.

Stijgingen voor alle soorten
En terwijl de vraag naar populaire kruiden zoals basilicum over het algemeen groot is, is er ook meer vraag naar minder vaak gebruikte kruiden. "Maar over het algemeen plant je niet te veel dragon, marjolein, bonenkruid of zuring of andere minder bekende soorten. Elke kleine stijging in het verbruik leidt dus tot een tekort. Als mensen meer basilicum gaan gebruiken, telen we altijd een beetje extra zodat aan de vraag wordt voldaan," zegt Penalosa.

Het beïnvloedt de manier waarop kruidentelers hun teelt structureren. Bio-teelt heeft natuurlijk veel meer eisen en certificeringen dan conventionele teelt. Penalosa merkt op dat de markt voor conventionele kruidenteelt vroeger meer "freelance" telers onder conventionele kruiden kende en dat bio-telers over het algemeen planten wat ze verkopen. In het geval van Infinite Herbs zijn er nieuwe soorten aangeplant en zullen er dit jaar tegen half juni nog minstens 10 ha biologische kruiden bijkomen en zo'n 30 ha conventionele kruiden. "En in sommige gevallen, wanneer we een overschot van deze bio-kruiden hebben, zullen we ze gebruiken voor de conventionele markt," zegt hij, opmerkend dat de extra teelt hen in staat stelt om meer biologische klanten te bedienen.

De prijzen voor kruiden in het algemeen zijn hoger dan vorig jaar, grotendeels als gevolg van hogere inputkosten voor zaken als papier, verpakking, arbeid, vracht en gewasverbeteringsmiddelen. "En nu met de oorlog in Oekraïne, zal de olieprijs meer en meer omhoog gaan. En alles wat te maken heeft met aardoliederivaten, zoals gewasverbeteringsmiddelen, zakken, clamshells, het zal allemaal omhoog gaan," zegt hij.

Voor meer informatie:
Camilo Penalosa
Infinite Herbs
+1 (617) 319-9253
cpenalosa@infiniteherbs.com  
www.infiniteherbs.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven