Spaanse exporteur mikt met biologische vijgen op Nederlandse markt

Het Spaanse bedrijf Endinava heeft onlangs het assortiment uitgebreid met biologische vijgen. "Met dit product dat als een superfruit wordt beschouwd en veel wordt geconsumeerd door de Arabische gemeenschap, richten we ons op de export naar Frankrijk, Duitsland en Nederland. Vorig jaar hadden we de eerste, nog beperkte volumes, maar over twee jaar, als de bomen hun volledige productie bereiken, verwachten we 180.000 kilo op de markt te kunnen brengen", zegt Carlos Menchaca. 

Merk
"Bigos is de naam van het merk voor onze biologische vijgen. Ze worden op het moment van de oogst op maat geselecteerd en worden rechtstreeks van de boom in de verpakking gelegd. Er vindt geen enkele andere behandeling plaats."

"De oogst in onze streek, Ribera del Ebro, is later dan die van andere teeltgebieden zoals Andalusië, Levante of Lérida. Voor klanten die het Spaanse seizoen doen kunnen ze dus een aanvulling vormen op hun aanbod. De eerste vijgen worden in de eerste week van juli geplukt. Die oogst duurt 3 weken. Daarna is het wachten op de eerste week van september. De tweede oogst duurt 6 à 7 weken."

"Momenteel zoeken we nog verdelers in Europa die waarde hechten aan een biologische en kwaliteitsvolle productie", besluit Carlos.

Voor meer informatie:
Carlos Menchaca (exportmanager)
Endinava
Paseo de la Presa s/n
31589 Sartaguda (Navarra) - Spanje
Tel: +34 948 667 048
export@endinava.com
www.endinava.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven