Francisco Jesús Montoya Sánchez van Campojoyma (Spanje):

"Wereldmarktleider in biologische Chinese kool"

Duurzaamheid, economische ontwikkeling van de regio en leiderschap op wereldvlak zijn drie aspecten die van toepassing zijn op de teelt van biologische Chinese kool door Campojoyma, een bedrijf in de Spaanse provincie Almería. Veertien jaar geleden begon Campojoyma de teelt van Chinese kool in Abla en Abrucena, twee dorpen aan de noordkant van de Sierra Nevada, en stap voor stap is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste leverancier ter wereld van de biologische variant van deze kool. Campojoyma teelt het product ook in de regio Murcia.

De oprichter en manager van Campojoyma, Francisco Jesús Montoya Sánchez, legt uit: "Dankzij innovatie, duurzaamheid en goed werk zijn we met een productie van 5 miljoen stuks wereldleider in biologische Chinese kool. We zijn erg trots op alle voordelen die de teelt ervan met zich meebrengt voor de provincie Almería."

De biologische Chinese kool vertegenwoordigt perfect de waarden van Campojoyma. Het gewas is Demeter gecertificeerd als afkomstig van biodynamische teelt, dat wil zeggen biologisch, milieuvriendelijk en met respect voor het natuurlijke evenwicht van de omgeving.

De Chinese kool wordt geteeld in het binnenland van de provincie Almería en in de regio Murcia, waar het bedrijf bijdraagt aan het creëren van werkgelegenheid en aan de duurzame economische ontwikkeling van deze gebieden.

Campojoyma brengt de biologische Chinese kool van december tot en met april op de markt. Het product wordt geëxporteerd naar onder meer Frankrijk, Zweden, Denemarken of Duitsland, waar het in de schappen van de vele Europese biologische supermarkten te vinden is.

Meer vitamine C dan in sinaasappel
Chinese kool behoort tot de brassica-familie en biedt grote gezondheidsvoordelen. De groente is rijk aan vitamines en mineralen, bevat nauwelijks calorieën en heeft een hoog gehalte aan antioxidanten. Het bevat bijvoorbeeld meer vitamine C dan sinaasappelen en aanzienlijke hoeveelheden alfa-linoleenzuur, in de volksmond bekend als omega-3, essentieel voor de geestelijke gezondheid. Chinese kool bevordert ook de goede werking van de bloedsomloop en het spijsverteringsstelsel.

Campojoyma biedt een biologische catalogus aan bestaande uit 30 verschillende producten, waaronder kasgroenten, citrus, (water)meloen en koolsoorten.

Voor meer informatie:
Francisco Jesús Montoya Sánchez
Campojoyma
Avda. Las Negras, 200
Campohermoso, 04110 Níjar (Almería) - Spanje
Tel: +34 950 386 590
campojoyma@campojoyma.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven