Koudere temperaturen vertragen Amerikaanse biologische slateelt

Het aanbod van biologische sla heeft enigszins te lijden gehad onder de temperaturen in Arizona. "Door de recente koudere temperaturen is het aanbod vertraagd. We zien ook enkele problemen met de kwaliteit van de producten als gevolg van vorstschade en het koude weer in het algemeen", zegt Patty Emmert van Duncan Family Farms in Goodyear, een multiregionale teler van gecertificeerde biologische producten die gespecialiseerd is in babysla, bladgroenten, boerenkool en kruiden.

Emmert merkt wel op dat het aanbod dit jaar vergelijkbaar is met vorig jaar rond deze tijd. "Het is niet ongewoon dat we in de maanden januari, februari en zelfs maart te maken krijgen met koude weersomstandigheden die van invloed zijn op de groeisnelheid en in sommige gevallen tot productschade leiden als gevolg van vorst", aldus Emmert.

Verhoging van de AI-teelt
Momenteel komt het grootste deel van het aanbod uit Yuma; al Duncan's producten worden momenteel geteeld in Goodyear en Maricopa. Goodyear is ook de plaats waar Duncan zijn biologische culinaire kruidenprogramma teelt, dat in de zomer van start ging. "Door de vraag naar lokaal product en de algemene weersuitdagingen zien we een toename van indoorkassen, vooral voor babygroenten", zegt Emmert. "De meeste groei voor AI is geconcentreerd in de oostelijke helft van de VS; met nog steeds een groot percentage van sla en groenten die tussen Yuma en Salinas, CA, buiten in de vollegrond worden geteeld.

Tegelijkertijd is er in alle regio's veel vraag naar biologische sla. "We verwachten dat de consumptie stabiel zal blijven", zegt ze. "We zullen het weer aan de oostkust in de gaten houden om te zien hoe dat de vraag- en de aanbodketens zal beïnvloeden."

Vooruitkijkend merkt Emmert op dat Duncan de komende week of zo een klein tekort aan product zal houden en dan, binnen twee weken, weer in volle productie zal zijn. "Het gewas groeit wat trager door het vorige koude weer, maar de temperaturen trekken weer aan en binnen een week tot tien dagen zouden we weer op het contractniveau moeten zitten", voegt ze eraan toe.

Voor meer informatie:
Patty Emmert
Duncan Family Farms
+1 623 853 9880
patty@duncanfamilyfarms.net  
duncanfamilyfarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven