Chantal Engelen (Kromkommer) vanuit Peru:

"Het snoeien van maracujastruiken is een heerlijk klusje"

Chantal Engelen is dankbaar dat ze Peru een tijdje 'kantoor' mag noemen. De medeoprichter van Kromkommer loopt stage op de biologische boerderij van Jan Bernard, ProNatur. Ze gaat er meewerken in de mango-oogst die nu losbarst, leren over koffie, Spaans spreken (wat ze aan het leren is) en in de natuur zijn. Dit plan ging in het voorjaar van 2020 niet door. Dit keer is het dus wel gelukt.En nu ze daar is, deelde ze gisteren haar eerste verslag op LinkedIn. De eerste werkdagen bij ProNatur zitten er op, die waren gevuld met het snoeien van de maracujastruiken. Deze grote gele passievruchten worden geïmporteerd door Eosta. Om de vruchten meer ruimte te geven moeten de struiken ontward worden en de uitlopers bijgeknipt.

Chantal: "Mijn eerste indruk is behoorlijk positief. De plek is paradijselijk, super georganiseerd en de medewerkers zien er happy uit. Dat is natuurlijk nog enkel wat me zo opvalt in de eerste dagen. Later meer."

Chantal gaf een maand geleden in een openhartige post op LinkedIn aan dat ze op zoek wilde naar een nieuwe modus om vanuit te leven en te werken: vanuit positiviteit. "Iedere dag het gevoel hebben dat je iets bijdraagt en het tegelijkertijd fijn hebt met de mensen om je heen. Met respect voor jezelf. Heel simpel, maar tegelijkertijd zo ingewikkeld. Ik wil heel graag door met het veranderen van ons voedselsysteem. De hoe-vraag houdt me echter al tijden bezig. Maar als je het niet kunt bedenken, moet je het wellicht voelen?" Daarom besloot ze deze stage te gaan doen.

Klik hier om naar de LinkedIn-pagina van Chantal te gaan. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven