"Het was een prachtig avontuur"

Jaring Brunia in Kamp van Koningsbrugge

Tholen - De biodynamische boer Jaring Brunia is één van de 15 deelnemers aan Kamp van Koningsbrugge. In dit programma zoekt Jeroen van Koningsbrugge gewone burgers die mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om één van de zwaarste opleidingen van Nederland aan te kunnen: die van de Special Forces. "Het was een prachtig avontuur. Ik wilde mezelf een keer in een heel andere omgeving meemaken en echt tot mezelf komen. Mooi dat iedereen de beelden hiervan nu kan zien", vertelde Jaring maandagochtend.

Fotograaf: Elvin Boer

Afgelopen donderdag maakten de kijkers voor het eerst kennis met de deelnemers. Over een aantal van hen kregen we meer informatie door het tonen van fragmenten uit het intakegesprek en een kijkje bij de kandidaten thuis en op het werk. Ook de biologische boerderij van Jaring in het Friese Raerd kwam voorbij.

De deelnemers maken een loodzware tocht richting het kamp. Op het moment dat blijkt dat ze de onderdelen van de tent naar boven moeten gaan sjouwen neemt Jaring het voortouw. En dan wordt het item over de BD-boer getoond (25:30).

Foto: AVROTROS

De voice-over omschrijft hem als een eigenzinnige Fries met een bio-melkveebedrijf van 80 koeien. Naast het boeren is Jaring ook vader van 5 kinderen. Het werk stopt nooit. "Ik zie Kamp van Koningsbrugge absoluut niet als een vakantie. Maar ik zie het wel als een welkome onderbreking van mijn vaste ritme." Zijn motto is 'als iets af moet, moet het af en gaan we gewoon door. Zo simpel is dat.' Jaring: "Ik denk zeker dat ik veel andere talenten heb en dat ik meer kan dan alleen koeien melken en trekker rijden en dat gaan we meemaken."

Kandidaten Omar en Jaring in aflevering 1. Foto: AVROTROS

Op Instagram (Jaringbrunia) heeft Jaring na afloop van de uitzending de volgende reactie geplaatst:

Wauw mensen wat een begin en wat een mega avontuur!

Ik ben nu al trots op mezelf! Met 15 volledig onbekende mensen uit je bed gedrild worden en meteen aan de bak moeten.

Wie is de leider? Wie weet hoe de tent werkt? Wie is sterk genoeg om te tillen? En dan een beasting van een paar uur op een heuvel. Dan is de comfortabelheid er wel af.

Wat een mega avontuur om dit mee te maken! Het leven is er voor om later terug te kunnen kijken op mooie momenten!

Ik heb er van genoten! Ik hoop jullie ook!

Nu wordt het voor ons ook spannender, aflevering 2 hebben wij ook allemaal nog niet gezien. aflevering 2 is donderdag aanstaande te zien bij AVROSTROS om 20:35 uur op NPO 1.

Ik weet alleen dat dag 1 nog niet voorbij was.

Klik hier om de eerste aflevering van Kamp van Koningsbrugge terug te kijken.

Voor meer informatie: info@boerbrunia.nl en www.boerbrunia.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven