Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Clearspring introduceert ongepasteuriseerde miso gemaakt van biologische kikkererwten

Clearspring heeft een innovatief nieuw product toegevoegd aan haar authentieke Japanse miso-assortiment: Organic Unpasteurised Japanese Chickpea Miso, oftewel biologische ongepasteuriseerde Japanse kikkererwtenmiso. Het is gemaakt van hele biologische kikkererwten, gemengd met rijst en koji cultuur (rijst geënt met Aspergillus oryzae schimmelsporen). Volgens Clearspring is de resulterende 'non-soja' miso werkelijk innovatief en één van de weinige miso's van dit type die in het Verenigd Koninkrijk en Europa verkrijgbaar zijn.

De miso is 100% biologisch, GMO-vrij, levend, gefermenteerd, ongepasteuriseerd en geschikt voor veganisten. Hij wordt gemaakt volgens dezelfde traditionele Japanse methoden als het vlaggenschip van het merk, de Organic Brown Rice Miso, door een tweede generatie familieproducent in de Japanse prefectuur Nagano.

Verkrijgbaar in een duurzame glazen pot van 150 gram, levert het een zachte, rijke smaak die de nootachtige zoete smaak van kikkererwten mooi in balans brengt met de umami-rijke smaak van traditionele miso. Het is een zeer veelzijdig te gebruiken product. Het kan net als traditionele Japanse miso gebruikt worden om misosoep, stoofschotels, dressings mee te maken of bijvoorbeeld als smaakmaker of glazuur.

Maria Dawson, directeur van Clearspring: "Deze nieuwe en innovatieve biologische kikkererwten miso is al een lange tijd in de maak. Na veel hard werken en ontwikkeling, hebben we eindelijk het perfecte non-soja recept voor miso onder de knie die voldoet aan onze eisen qua kwaliteit en smaak. Er was een enorme vraag naar de lancering van deze miso, en hij ligt op schema om één van onze meest succesvolle lanceringen ooit te worden."

Clearspring's nieuwe biologische kikkererwten miso zal zich voegen bij Clearspring's best verkopende assortiment miso-producten, waaronder waaronder de biologische Japanse bruine rijst-, gerst-, zoete witte- en Hatcho miso, en de meest recente toevoegingen: de traditionele witte miso en de miso met een gereduceerd zoutgehalte. Clearspring biedt ook een assortiment instant Miso soepen.

Voor meer informatie: [email protected] en www.clearspring.co.uk 

Publicatiedatum: