Rineke Dijkinga brengt bookazine uit

Na 6 boeken te hebben geschreven, brengt orthomoleculair therapeut en auteur Rineke Dijkinga haar eerste bookazine uit. "De titel ‘Mooi Eten’ verwijst naar voedsel dat in heel veel opzichten zó mooi kan zijn: voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Ook mooi zijn de vaak ingenieuze natuurlijke processen en de passie van kleinschalige telers/boeren en producenten die achter je eten zitten. Die verdienen een prachtig podium", aldus Rineke. Eind november 2021 verscheen daarom 'Mooi Eten'. Het thema van de eerste editie is hormonale gezondheid.

Hormoonvriendelijke recepten
Rineke stimuleert al bijna 20 jaar mensen om zelf de keuken in te gaan om ‘mooi’ te eten: met échte, eerlijke, onbewerkte en gezonde ingrediënten van een gezonde bodem. Dit bookazine, een glossy magazine van 132 pagina’s, laat via interviews en (wetenschappelijke) informatie zien wat deze voeding voor je gezondheid doet. Het magazine bevat een speciaal hormoondossier, gewijd aan 5 dagelijkse voedingstips voor je hormonen. Rineke’s kennis over hormoonvriendelijke voeding is verder door het hele magazine verweven. "Met eenvoudige, lekkere en duurzame voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden kun je al mooie stappen zetten voor je (hormonale) gezondheid. De 35 (seizoens)recepten - waarvoor Rineke de keuken in dook met 4 (top)koks - zetten aan tot daadwerkelijk doen."

Cadeau
"Het bookazine met prachtige receptfoto’s is een mooi, duurzaam (december*)cadeau om aan jezelf of iemand anders te geven. Het laat zien dat voeding- die met liefde en aandacht voor mens en natuur is geteeld, jouw gezondheid én die van de aarde een grote dienst bewijst. Het zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord. En hopelijk geeft  het een stuk voldoening en zingeving om het te verzamelen, te maken en te eten. Het zou een waar feest zijn voor jouw hormonen, de aarde, de bodem en de dieren als we de decembermaand - met zijn meestal grote voetafdruk – al starten met ‘mooi eten’."

*Overigens is het geen december- of feestdagen nummer: de recepten zijn gericht op de vier seizoenen van het jaar. Met basic/eenvoudige recepten.

Inhoud

  • Interview met chefkok Jonathan Karpathios over zijn unieke concept The Farm Kitchen;
  • Minidossier Happy Hormonen;
  • Uitneembare kruidenwijzer i.s.m. Het Blauwe Huiskruiden;
  • Hoogleraar Violette Geissen over de gezondheidseffecten van chemische gewasbeschermingsmiddelen;
  • Inspirerend interview met een bijstandsmoeder die toch biologisch eet;
  • Hormoonvriendelijke shoptips;
  • Speciaal samengesteld arrangement om Rineke’s omgeving te beleven.

Mooi Eten, goed om te weten is voor € 11,95 te koop vanaf eind november 2021 via www.rinekedijkinga.nl en is bij elke lokale boekhandel te bestellen via het ISBN/EAN-nummer 978-90-830019-4-4


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.