Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green Deal Eiwitrijke Gewassen weer een stap dichterbij

Op 11 november was Food Forum in Almere het toneel voor een bijeenkomst van provincie Flevoland en The Protein Cluster over plantaardige eiwitten. Alleen door samenwerking in de keten is het mogelijk plantaardig eiwit van Nederlandse bodem bij de consument te krijgen. Dat is de uitkomst van de bijeenkomst die wordt georganiseerd in de aanloop naar de Floriade Expo 2022, waar ook de Green Deal Eiwitrijke Gewassen wordt ondertekend.

Foto: Fotostudio Wierd

Verbinding
Verbinding was het centrale thema van de bijeenkomst. Hoe verbinden we de schakels in de plantaardige eiwitketen met elkaar, hoe zorgen we dat de voordelen van proteïnen voor consumenten duidelijker worden en hoe realiseren we een goed verdienmodel voor telers. Alles om ervoor te zorgen dat een meer plantaardig dieet, liefst met eiwitten van Nederlandse bodem, de norm wordt.

Green Deal tijdens Floriade
Conclusie van de bijeenkomst is dat alleen als partijen samenwerken eiwitgewassen in Nederland verbouwd, verwerkt en verkocht kunnen worden. Het sluiten van de Green Deal Eiwitrijke Gewassen tussen overheden en bedrijfsleven is voorzien tijdens de Floriade Expo 2022. De Green Deal biedt, met steun vanuit de overheid een goede basis voor samenwerking. De bijeenkomst in Food Forum waar  vele schakels in de keten samenkwamen laat zien dat veel partijen willen en daarmee is die Green Deal een stap dichterbij gekomen.

Food Forum
Op Floriade Park staat het Flevolandse paviljoen Food Forum. Een spectaculair paviljoen dat het verhaal van Flevoland direct zichtbaar maakt: onder zeeniveau en met een vruchtbare bodem. Hier ontmoeten betrokkenen uit de hele voedselketen elkaar. Van producenten en studenten tot ondernemers en onderzoekers. Samen discussiëren ze, wisselen ze kennis uit en maken innovatieve plannen voor de duurzame voedselvoorziening van de toekomst. Food Forum biedt daarvoor een inspirerende ruimte – op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Voor meer informatie: www.foodforum.nl

Publicatiedatum: