Alain Alarcón, Banagrumes:

“Duurzaam geteeld exotisch fruit is populair"

Met het lanceren van het merk Orlana vorig jaar, streeft de Franse groothandel Banagrumes te werken aan gezonde en duurzame voeding. Op dit moment weet meer dan een kwart van de producten die de groothandel aanbiedt zich aan de hand van kwaliteits- en duurzaamheidscriteria te onderscheiden: "Met het introduceren van onze merken Bio'Select en Orlana wilden we ons op de markt positioneren als multispecialist op het gebied van duurzaam fruit", vertelt directeur van Banagrumes Alain Alarcón.

Duurzame teelt
"Meer dan 25% van het aanbod van Banagrumes is duurzaam geteeld, omdat de telers met wie we werken met duurzame teeltsystemen werken. Denk dan aan biologische tuinbouw en ecologische land- en tuinbouw. Onze telers werken bovendien volgens de regels rondom  het telen van producten waarvan de herkomst traceerbaar is, producten die een beschermde geografische aanduidingen hebben, in het bezit zijn van het Label Rouge of het Fair Trade-label. Daarnaast letten we erop dat er zoveel mogelijk residuvrij wordt geteeld."

“Als we duurzaam fruit telen, letten we ook op de natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn voor de ontwikkeling ervan, we zorgen voor de menselijke keten die wordt ingezet om het fruit te telen en te distribueren, en we gaan de strijd aan tegen voedselverspilling of -verlies. We besteden bovendien speciale aandacht aan de verpakking waarin het fruit zit. Dat is de reden waarom bijna al onze leveranciers GlobalGAP-gecertificeerd zijn en betrokken zijn bij maatschappelijk en ecologisch verantwoorde initiatieven.”

Succesvol mangoseizoen
De groothandel staat op het punt om de afzet van Orlana-mango's uit Spanje af te ronden. Het was een succesvol seizoen. “Dit is de tweede keer dat we het seizoen met Orlana-mango's hebben afgesloten. Het is heel goed gegaan. De residuvrij geteelde mango heeft duidelijk zijn plek op de markt gevonden. De afzet verliep vlot met goede prijzen. Consumenten houden van duurzaam geteeld exotisch fruit: producten die niet per vliegtuig zijn vervoerd en uit Europa komen, worden als beter gezien. We hebben dan ook een goede feedback gehad van onze klanten. De komende drie weken houden we ons verder bezig met citroen uit Spanje, die ook residuvrij geteeld zijn en die we aanbieden onder het merk Orlana. Beetje bij beetje breiden we ons assortiment steeds verder uit.”

Voor meer informatie:
Alain Alarcon
Banagrumes
+33 (0)1 45 12 28 40 
direction@banagrumes.com  
www.banagrumes.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven