Drie Zwitserse bedrijven introduceren haverdrank van biologische haver uit Zwitserland.Biofarm levert de Zwitserse biologische haver, Soyana produceert de biologische haverdrank en Biopartner brengt de noviteit vanaf 1 november in heel Zwitserland in de biologische detailhandel.

Biologische haver zorgt voor meer ecologie en biodiversiteit
Biofarm zet zich al bijna 50 jaar in voor een eerlijke afzet van de akkerbouw- en fruitoogsten van Zwitserse biologische boeren. Hans-Georg Kessler, hoofd landbouw bij Biofarm, zegt over de nieuwe haverdrank: "Haver wordt door biologische boeren zeer gewaardeerd omdat het geen hoge eisen stelt aan de bodem en de vruchtwisseling losmaakt, waardoor het als een gezond gewas wordt omschreven. De nieuwe haverdrank draagt dus bij tot meer ecologie en biodiversiteit in de Zwitserse landbouw."

Stimulans voor plantaardige biologische melkveehouderij
Sinds het begin van de jaren '80 biedt Soyana in Zurich-Schlieren voortdurend nieuwe, zuiver plantaardige alternatieven voor vlees en zuivelproducten aan. Vandaag de dag omvat het assortiment ongeveer 150 verschillende biologische voedingsmiddelen die niet alleen 100% veganistisch zijn, maar ook vrij van tarwe en genetische manipulatie, en vele daarvan glutenvrij. Tot dusver heeft het bedrijf 6 soorten biologische haverdranken geproduceerd op basis van glutenvrije biologische haver uit Duitsland in zijn zuiver plantaardige en gecertificeerde biologische productiefaciliteit in Schlieren-Zürich.  Nu stelt Soyana de Zwitserse biologische landbouwers in staat voor hun biologische haver een prijs te betalen die een derde hoger ligt dan de gangbare prijs op de markt in Europa. A.W. Dänzer, oprichter van Soyana, legt uit: "Dit is eerlijke handel in eigen huis. De eerste haverdrank op basis van Zwitserse biologische haver is een Soyana Fairtrade voedingsmiddel dat een eerste aanzet geeft voor een toekomstig Zwitserland met een plantaardige biologische melkveehouderij."

De veganistische biologische levensmiddelen van Soyana zijn verkrijgbaar in veel Zwitserse biowinkels en zijn populair bij voedingsbewuste consumenten. Op de biologische markten in Duitsland en Oostenrijk zijn de melk- en kaasalternatieven van Soyana bijzonder populair, gaande van plantaardige tegenhangers van feta en mozzarella, zure room en roomkaas tot slagroom, yoghurt en melk.

Als ideale aanvulling op de BioHaferdrink beveelt Soyana-oprichter Walter Dänzer aan: "Onze biologische platte broodjes passen er perfect bij. De veganistische BioHaferdrink is een ontbijtklassieker, en verse broodjes zijn een must." De Biokömmlich broodjes zijn vrij van gluten, gist, bakpoeder en meel en bieden een volledig nieuwe broodbeleving. Ze zijn vers en diepgevroren verkrijgbaar in biowinkels in Zwitserland en in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in de online shop shop.soyana.com.