Eerst bio-aardbeien van het seizoen op Sicilië

Het seizoen van de aardbeien uit Marsala, in de Siciliaanse provincie Trapani, is weer uit de startblokken geschoten. De regio is al jaren een gebied dat zeer gespecialiseerd is in deze teelt. Een deel van de aardbeien worden biologisch geteeld, onder meer door het bedrijf
I Frutti del Sole.

Aardbeien in tunnels

"Hier bij ons begint de oogst van aardbeien in oktober. Dankzij de vruchtbare bodem en de gunstige weersomstandigheden in onze streek kunnen we daarmee doorgaan tot eind juni", zegt Filippo Licari, manager van het bedrijf.

Filippo Licari

I Frutti del Sole werd opgericht in 1992 en is sindsdien gestaag gegroeid tot een bedrijf met bijna 70 hectare waar Navels, Femminello-citroenen, late Ciaculli-mandarijnen, Diamante-sukadecitroenen, Star Ruby grapefruit, Hass avocado’s, kweeperen, jujubes, pruimen, bramen, guaves en andere exotische soorten op geteeld worden. Maar het biologische bedrijf teelt ook vollegrondsgroenten zoals bieten, boerenkool, raapstelen en nog enkele andere seizoensgroenten.

Kweeperen

I Frutti del Sole levert zijn groenten en fruit voor de helft aan speciaalzaken, 40% gaat naar de groothandelsmarkten en 10% wordt verkocht via het e-commercekanaal shop.ifruttidelsole.it.

Iets meer dan de helft wordt afgezet op de binnenlandse markt, de rest is bestemd voor het buitenland, voornamelijk Noord-Europa.

Vollegrondsgroenten

Op dit moment lopen de aardbeien van I Frutti del Sole vooral in de kijker. "Deze teelt beslaat meer dan 10 hectare en we zijn van plan het areaal elk jaar weer iets meer uit te breiden. De rassen die we hebben staan, zijn Beauty, Savana en Melissa. Melissa is het late ras. Het heeft een goede houdbaarheid en kan daarom tot in de maand juni worden afgezet. Beauty is een vroege variëteit, die al in oktober kan worden geoogst dankzij tunnelteelt. Het zijn onverwarmde constructies, dus onze aardbeien zijn duurzamer dan de Noord-Europese producties."

"Al onze gewassen beschikken over het bio-certificaat. De meststoffen zijn natuurlijk en dankzij onze teelttechnieken kunnen we oogsten tot begin volgende zomer. Onze aardbeienteelt maakt deel uit van een veel breder project voor de bescherming van de biodiversiteit. We geven nieuwe kansen aan verschillende soorten "oude" planten en zorgen voor een volledig natuurlijke omgeving, met respect voor insecten, graskanten en fauna", besluit Licari.

Voor meer informatie:
I Frutti del Sole
C.da Ciavolo 225/B
91025 Marsala (TP) – Italië
+39 333 3126887
m.licari@ifruttidelsole.it
www.ifruttidelsole.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven