Gerrit van Gelder kan leven met coronatoegangsbewijs horeca:

"Beter iets, dan niets"

Tholen - Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd. In alle horeca blijft de verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00 uur gelden. 


Gerrit van Gelder voor de teelt in PlantLab’s volledig gecontroleerde Plant Productie Units 

Gerrit van Gelder van Van Gelder Groenten en fruit geeft in een reactie aan met deze regels wel verder te kunnen. "Ik kijk positief tegen de nieuwe maatregelen aan. Natuurlijk is dit nog niet ideaal, maar we gaan zo wel de goede kant op. Beter iets dan niets. En vorig jaar is het te lang niets geweest." De afname van de horeca gaat volgens Gerrit weer de goede kant op. "We zitten nog niet op het niveau van voor Corona, maar we gaan wel weer naar die richting. Alleen de afzet naar de catering blijft nog achter."

"Het aantal faillissementen binnen onze horecaklanten is uiteindelijk erg meegevallen. Wel ben ik benieuwd wat de gevolgen zijn als alle uitgegeven NOW-steun de komende tijd gecontroleerd gaat worden", vervolgt Van Gelder. Het grootste probleem momenteel is volgens hem het invullen van de benodigde arbeidskrachten. "Daar heeft iedereen mee te maken. Ook wij hebben hard mensen nodig nu we de productie aan het opschalen zijn."

Reactie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) 
De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kan zich absoluut niet vinden in de tijdens de persconferentie aangekondigde versoepelingen, meldt de KHN. De organisatie vindt het niet uit te leggen dat heel Nederland afscheid neemt van de 1,5 meter samenleving, terwijl de horeca juist extra restricties opgelegd krijgt. 

Het kabinet heeft eerder aangegeven de belangrijkste financiële steunmaatregelen waaronder de NOW en de TVL stop te zetten per 1 oktober. KHN heeft vorige week al een steunbegroting aan de Tweede Kamerleden overhandigd, waarom dat voor door corona zwaar getroffen sectoren als de horeca nog niet kan. Voorzitter Robèr Willemsen: “Je kunt niet de rem erop houden en beperkingen handhaven maar tegelijkertijd stoppen met steun. Zeker omdat de coronacrisis voor ondernemers al ruim anderhalf jaar duurt, zal het kabinet nu echt ruimhartig moeten doorkomen. Het draagvlak voor de huidige maatregelen was al laag bij horecaondernemers, maar met deze verlenging én verzwaring verwacht ik dat er een grens wordt overschreden en dat veel horecaondernemers de regels niet meer gaan handhaven. Dat gevoel begrijp ik ook.”

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Handelsweg 70
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)180 618 599
gvangelder@vangeldernederland.nl  
www.vangeldernederland.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven